Hírek


Kihirdették az alkotói pályázat megyei helyezettjeit
2019. május 17. 15:30

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében május 17-én, pénteken tartották az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázata megyei fordulójának eredményhirdetését. A kétfordulós, felmenő rendszerű alkotói pályázat óvodások, általános és középiskolások részére külön-külön korcsoportokban kínált lehetőséget pályaművek elkészítésére.

Már nekik sem csak álom – Bővült a veszprémi tűzoltóság állománya
2019. május 17. 14:00

Fél napra két fővel erősödött a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya a "Neked munka, nekem álom!" program keretében. Az országos kampány célja, hogy elősegítse a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek társadalmi befogadását és foglalkoztatási rehabilitációját. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság örömmel csatlakozott a kampányhoz és váltotta valóra két személy munkaálmát, akik egy napra tűzoltók lehettek.

Lesodródott az útról
2019. május 16. 15:50

Lesodródott az úttestről és az út menti fás területre csapódott egy személyautó a 73-as számú főúton, Csopak térségében május 15-én, szerdán este. A jármű felborult, benne egy személy utazott, aki megsérült a balesetben.

Megjelent a Katasztrófavédelem elektronikus magazin legújabb száma
2019. május 15. 13:58

Megjelent a Katasztrófavédelem magazin májusi lapszáma.

Újabb járművek a katasztrófavédelemnél
2019. május 13. 15:12

Szimpla- és duplafülkés vízszállítókat, magasból mentő gépjárművet, kritikusinfrastruktúra-bevetési egységeket, valamint gyorsbeavatkozó járműveket adtak át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon május kilencedikén. A járművek összértéke meghaladja az egymilliárd forintot. Veszprém megyébe egy vízszállító jármű érkezett, ami Ajkán áll szolgálatba.

Vadméhek okoztak riadalmat Balatonfűzfőn
2019. május 13. 15:10

Változatos káreseteket számoltak fel a tűzoltók szombaton és vasárnap Veszprém megyében. Többnyire műszaki mentésekhez vonultak az egységek, de akadtak tűzesetek is.

Folytatódik a szúnyoglárvák gyérítése
2019. május 09. 11:38

Az elmúlt héten a Balaton térségében, a Körösök mentén, valamint a Duna alsó szakaszán csökkentették a számukat biológiai eljárással. A múlt heti sikeres védekezést ezen a héten a Tisza-tónál, a Fertő-tónál, Sopron környékén és a Csepel-szigeten folytatják.

Ajkán balesettel indult a reggel, Vanyolán templom tetejét bontotta meg a szél
2019. május 09. 10:08

Ajka közelében, a 8-as számú főúton közlekedési balesetnél nyújtottak segítséget tűzoltóink, Vanyolán jelenleg is zajlik a műszaki mentés.