Hírek


Hétvégén történt
2019. szeptember 16. 16:02

Nem telt eseménymentesen a hétvége Veszprém megyében a tűzoltók számára. Tűzesetek mellett műszaki mentéseket is végeztek szombaton és vasárnap is az egységek.

Megteltek a szákok a III. Tükörponty 24 órás horgászversenyen
2019. szeptember 16. 15:11

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019. szeptember 13-14-én Délegyházán, a Villantó horgásztavon rendezte meg a III. Tükörponty BM 24 órás Csapat Horgászversenyt. A megméretésen harminchét csapat vett részt. A két veszprémi együttes eredményesen helyt állt a horgász bajnokságon.

Ismét balatonfűzfői győzelem az íjászversenyen
2019. szeptember 12. 09:39

Huszonnégy regisztrált szervezet mintegy hetven versenyzője vett részt szeptember 11-én a IV. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyen, amelyet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Alisca Nyilai Íjászegyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a Szekszárd melletti Sötétvölgyben tartott meg.

A veszprémi mobil labor nyerte a regionális versenyt
2019. szeptember 11. 15:38

Katasztrófavédelmi mobil laborok (KML) versenyeztek hétfőn és kedden az országos viadalt megelőző területi versenyen Zalaegerszegen. A kétnapos megmérettetés végén a veszprémi csapat bizonyult a legjobbnak, és vehet részt az országos döntőn.

Hétvégén Csesznek és Tés közelében is baleset volt
2019. szeptember 09. 15:46

A legtöbb feladatot most is a műszaki mentések adták Veszprém megye tűzoltóinak. Olajfolyáshoz, karambolokhoz, egy műszaki hibás kamionhoz, valamint egy villám által megrongált kéményhez, és lángra kapott nádfedeles házhoz vonultak.

Felborult traktor, kigyulladt autó
2019. szeptember 04. 16:03

Kedden és szerdán sem pihentek megyénk tűzoltói. Útra dőlt fák, felborult traktor, balesetek és kigyulladt autó szerepeltek a riasztási lapokon szerda délutánig Veszprém megye tűzoltóságain.

Az ősz egyik veszélye a mustgáz
2019. szeptember 03. 13:07

Az ország több pontján zajlik a szüret, egyes helyeken már a mustot érlelik a pincékben. A must erjedése során mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszély jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

Felborult autó Veszprémnél, megsérült villanyoszlop Noszlopon
2019. szeptember 02. 13:17

Továbbra is vannak közúti balesetek a megye útjain, de kisebb tüzek miatt is vonultak a tűzoltók.