Hírek


Száraz fű és szalmabálák égtek
2019. július 19. 12:27

Csütörtökön több száz bálából álló, lángoló kazal adott munkát a tűzoltóknak. Megyeszerte lángra kaptak a szalmabálák.

Elégedettek a kéményseprés ügyintézésével az ügyfelek
2019. július 19. 09:50

A legfrissebb piackutatás eredményei szerint ismét jól vizsgáztak a katasztrófavédelem ügyfélszolgálati dolgozói és a megyei kirendeltségek munkatársai. A júniusban végzett második telefonos piackutatást a kéményseprőipari tevékenységet ellátó igazgatóhelyettesi szervezet ügyfeleinek körében végezték, a kutatás a telefonos ügyintézéssel kapcsolatos elégedettséget vizsgálta. A Veszprém megyei csoport is eredményesen teljesített.

Feszítővágóval szabadítottak ki egy embert a kocsijából
2019. július 17. 15:23

Baleset volt ma reggel a 8-as főúton, a litéri elágazó közelében. A reggeli csúcsforgalom idején teljes útlezárás mellett zajlott a műszaki mentés. Egy embert a tűzoltók szabadítottak ki az egyik járműből.

Az elmúlt napok krónikája
2019. július 16. 12:58

Vasárnap és hétfőn is tüzeket oltottak, baleseteknél végeztek műszaki mentéseket a tűzoltók, de leszakadt faág is adott munkát.

Új parancsnok kinevezése és harmincéves szolgálat elismerése
2019. július 16. 12:55

Kinevezték a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság új tűzoltóparancsnokát, emellett pedig harmincéves szolgálatot ismert el a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Elismerések sportversenyen életet mentett segítőknek
2019. július 15. 15:46

Még július hetedikén történt az a baleset, aminek civil segítőit, és egy szabadnapos tűzoltót is elismertek bátor helytállásukért. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott ünnepségen hárman vehettek át katasztrófavédelmi emlékplakett elismerést július tizenötödikén.

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat
2019. július 15. 15:44

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom. A múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Csaknem nyolcvan újonnan kiképzett tűzoltó kezdi meg szolgálatát, közülük heten Veszprém megyei állományba kerültek
2019. július 15. 15:43

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon hetvenkilenc, frissen végzett tűzoltó esküdött föl a hivatására. A kibocsátó ünnepségen hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállító és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor jármű is rendszerbe állt. A katasztrófavédelmi mobil labor oktatójárművének beszerzése része a KEHOP 1.6.0-15-2016-00008 azonosítószámú, „Magasabb szintű iparbiztonsági beavatkozások kapacitásfejlesztése” elnevezésű európai uniós projektnek.