Hírek


Heti hírmondó (28. hét)
2018. július 16. 14:15

Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Budapesten és Székesfehérváron is repülőről permetezik a szúnyogokat
2018. július 16. 13:09

A tervek szerint ezen a héten 241 településen és kilenc budapesti kerületben (III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXI., XXII., XXIII.), összesen 56 ezer hektáron permetezik a szúnyogokat. A főváros mellett Baranya, Tolna, Zala, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében gyérítik a vérszívókat. Budapesten a korábbi földi kezelések mellett légi módszert is alkalmaznak majd a Duna menti kerületekben, Székesfehérváron pedig idén először száll fel a repülőgép. A Szigetközben ismét jelentős számban vannak szúnyogok, az érintett településeken földi eljárással lépnek fel ellenük a szakemberek.

Új tagokkal bővült a beavatkozó állomány
2018. július 16. 12:46

2018. július 13-án tettek esküt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az alá rendelt szervezetek vezetői előtt azok a hallgatók, akik az egységes belügyi moduláris rendszer keretein belül kezdték meg tanulmányaikat és tettek sikeres záróvizsgát.

A tűzoltás vezetésére jogosultakat képezték
2018. július 13. 12:26

Ezúttal pénteken került sor a tűzoltás vezetésére jogosult állomány képzésére a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Oszlopnak csapódott
2018. július 11. 07:40

Beton kandelábernek ütközött egy Balatonalmádi központja felől Alsóörs irányába közlekedő személygépkocsi, kedden délelőtt. A járműben egy ember utazott, akit a mentőszolgálat munkatársai súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A helyszínre riasztott veszprémi és balatonfűzfői hivatásos tűzoltók a beavatkozás során áramtalanították a gépjárművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Heti hírmondó (27. hét)
2018. július 10. 13:04

Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Már most itt van a kémények karbantartásának ideje
2018. július 10. 12:03

Noha még javában tart a nyár, célszerű a kémények ellenőrzését már most elvégeztetni, hogy ne az utolsó pillanatra, a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység.

Nyitás, fogadás, forgás – eredményes szereplés a röplabda versenyen
2018. július 10. 10:44

A Rendőr Országos Mix Strandröplabda Bajnokságot és a VII. Országos Rendőr Meghívásos Amatőr Mix Strandröplabda Bajnokságot 2018. július 6-án rendezte meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) a Magyar Rendészeti Sportszövetség és az Országos Rendőr-főkapitányság támogatásával.