Hírek


Nyugdíjasait hívta találkozóra az igazgatóság
2019. november 15. 13:19

Minden év utolsó heteiben hívja találkozóra a katasztrófavédelem a saját és elődszervezeteitől nyugállományba vonult volt tűzoltókat, a valamikor hivatásos állományban szolgálatot teljesítő és volt civil munkatársait. Idén november tizenharmadikán találkoztak a jó hangulatú összejövetelen a nyugdíjas szakemberek és a helyi szervezet vezetői.

Tűzvizsgálói szakmai konferencia Pétfürdőn
2019. november 14. 14:17

Veszprém megyei szakemberek részvételével zajlott a hagyományteremtő céllal megrendezett I. Tűzvizsgálói konferencia november 13-án, szerdán Pétfürdőn, a közösségi házban. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó tűzoltóparancsnokok, tűzvizsgáló szakemberek, szolgálatparancsnokok civil és hivatásos szakemberek előadásait követően konzultációval zárták a szakmai napot.

Műszaki mentéseken dolgoztak a tűzoltók
2019. november 14. 14:11

Hétfőtől szerdáig ismét a műszaki mentéseké volt a főszerep a megye tűzoltóinál. Forgalmat veszélyeztető fákat, összeütközött járműveket mentettek, és szén-monoxid értéket is mérniük kellett.

Hét közepéig rengeteg riasztása volt a tűzoltóknak
2019. november 07. 14:43

Hétfőn jobbára műszaki mentésekhez, kedden és szerdán már tüzekhez is vonultak a tűzoltók. A fűtési szezonnal és a szabad területi tüzekkel összefüggésben folyamatosan vannak káresetek, és a balesetek száma sem csökken.

Konzultációt tartottak Veszprémben a társasházak tűzvédelme érdekében
2019. november 07. 14:20

A Társasházak napja programsorozat részeként november hetedikén várták a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági szakemberei az illetékességi területükhöz tartozó társasházak közös képviselőit, és a lakásfenntartó szövetkezetek munkatársait tűzvédelemmel kapcsolatos konzultációra. A rendezvényen szó esett az Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásairól is.

Kigyulladt egy autó a kompon, egy utas a vízbe ugrott
2019. november 07. 09:21

Ezzel az alapszituációval kezdődött egy mentési és tűzoltási gyakorlat november hatodikán, szerdán a Kossuth komp fedélzetén, Tihany és Szántód között a Balaton vizén. A katasztrófavédelem az érintett társszervekkel és mentőcsoportokkal végezte a gyakorlatban elképzelt káreset felszámolását.

Repültek a darts nyilak Kecskeméten - Dobogón állt mindkét Veszprém megyei csapat
2019. november 06. 14:26

A Hírös Hunok Darts Klub adott otthont a II. Országos Darts Bajnokságnak, melyet a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesülettel közös szervezésben rendezett meg Kecskeméten. A versenyen összesen 17 csapat és 51 versenyző indult, az ország minden részéről. Megyénket az Ajkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, valamint a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság képviselte egy-egy csapattal.

A kegyeleti hosszú hétvégén folyamatosan vonultak a tűzoltók
2019. november 04. 15:16

Kidőlt villanyoszlop, fán rekedt macska, szabadtéri tüzek, balesetek és lakóháztűz is szerepelt a Veszprém megyei tűzoltók riasztási lapjain november másodikán és harmadikán. Még mindig a műszaki mentések voltak többségben.