Hírek


Csúszós utakra és hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
2018. március 17. 16:47

Hófúvás veszélye miatt harmadfokú (piros) figyelmeztetést adott ki szombat délelőtt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legfrissebb időjárás-előrejelzés szerint szombat délután északkelet irányából intenzív havazás érkezik Magyarország fölé, amelynek következtében gyorsan és nagymértékben romlanak a közlekedés időjárási feltételei, a viharos szél pedig több helyen jelentős hóakadályokat emelhet. A szakemberek szerint a csapadékhullám vasárnap délelőtt hagyja el az országot.

A KML állománya tartott képzést
2018. március 14. 13:18

A katasztrófavédelmi mobil labor állománya tartott képzést megyeszerte a beavatkozó állomány számára. A továbbképzés célja, hogy az állomány megismerje a labor tevékenységi körét és feladatait.

Ünnepélyes állománygyűlés március 15-i forradalom és szabadságharc emlékére
2018. március 14. 11:12

Igazgatóságunk ünnepélyes állománygyűlés keretében emlékezett meg nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének 170. évfordulójáról.

Az idén hétszázmillió forintra emelkedik az önkéntesek támogatása
2018. március 13. 13:08

A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillióra pedig a mentőszervezetek pályázhatnak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek április 11-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

A katasztrófavédelemről tanultak
2018. március 12. 15:37

A várpalotai járás katasztrófavédelmi megbízottja, Lukács László tű. őrnagy tartott felkészítő előadást nyolcadikos diákok számára a Peremartonban található II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában.

Heti hírmondó (10. hét)
2018. március 12. 11:11

Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

A tető kapott lángra
2018. március 12. 10:22

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete vasárnap késő délután a Pápa külvárosában húzódó Váci Mihály utcában. A tűzhöz a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz az épület más részeire, illetve a szomszédos ingatlanokra nem terjedt át. A tűzeset során senki nem sérült meg.

Motoros baleset a Balatonnál
2018. március 12. 10:22

Motorkerékpárossal ütközött egy gépkocsi vasárnap délután a 71-es főút Balatonakali és Balatonudvari közötti szakaszán. A balesethez a balatonfüredi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben a motorkerékpáros megsérült, ezért őt ellátták.