Hírek


Csendes volt a szerda délelőtt
2019. január 16. 15:35

Január 16-án, szerdán délelőtt nem akadt munkája a tűzoltóknak, pár perccel déli tizenkét órát követően azonban kéményből kicsapó lángokhoz kellett vonulniuk Balatonfüredre, a Bajcsy-Zsilinszky utcába egy családi házhoz.

Hétfőn műszaki mentések és kéménytűz adtak munkát a tűzoltóknak
2019. január 15. 09:45

Január 14-én, hétfőn műszaki mentésekhez és kéménytűzhöz vonultak a tűzoltók.

Idén országosan már háromszázötven lakástűz volt, tizenegy halálos
2019. január 14. 15:10

Még csak két hét telt el az évből, mégis már háromszázötven lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat országszerte. Télen naponta átlagosan harminc lakástűz keletkezik, aminek az oka az, hogy a hideg időben sokkal többet tartózkodunk otthon, gyakrabban főzünk, és folyamatosan fűtünk.

Délutántól ismét havazás várható
2019. január 09. 14:50

A meteorológiai előrejelzések ma délutántól ismét havazást jósolnak. A biztonságos közlekedés érdekében ellenőrizze gépjárműve állapotát, téli felkészítettségét és csak téli közrekedésre alkalmas gépjárművel induljon útnak.

Autó az árokban Zánkánál
2019. január 09. 12:45

Szerda délelőtt a 71-es főút 58-as kilométerszelvényénél, Balatonakali és Zánka között egy személyautó árokba csúszott.

Előzzük meg a kéménytüzeket! - VIDEÓVAL!
2019. január 08. 15:30

Javában tombol a tél, a fűtési szezon közepén járunk, most vannak leginkább igénybe véve fűtőberendezéseink. Megszokott ilyenkor a füstölő kémény látványa településeink felett. A fűtési időszak egyik legnagyobb kockázatát azonban éppen a kéményeink elhanyagoltsága jelenti. Komoly veszélynek teszik ki otthonukat és szeretteiket azok, akik úgy fűtenek, hogy elmulasztották a fűtőeszközük éves karbantartását, vagy nem megfelelő tüzelőanyagot használnak. Ilyenkor a kéményben izzó korom meggyulladhat, ami könnyen átterjed a tetőre, vagy a tüzelőberendezés mellett tárolt éghető anyagok miatt az egész lakásra.

Az önkormányzati bérlakásokba a katasztrófavédelem kéményseprőit kell hívni
2019. január 08. 09:01

Az Országgyűlés múlt év decemberében módosította a kéményseprőipari tevékenységről szóló törvényt, amelynek következtében a továbbiakban az önkormányzati tulajdonú lakások bérlői is ingyenes ellátásra jogosultak.

Szoba, villanyóraszekrény és újabb kémény gyulladt ki hétfőn
2019. január 08. 08:21

A hétfő sem telt eseménymentesen a megye tűzoltói számára. Több tűzesethez kellett vonulni megyeszerte. Ismét volt öngondoskodással megelőzhető eset is.