Hírek


A szabadtéri tüzek megelőzhetők
2018. március 22. 10:45

A folyamatosan enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak, amelyek között a száraz gallyak elégetése is szerepel. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton hívja fel a lakosság figyelmét, hogy ebben az időszakban a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tüzek is gyorsan továbbterjedhetnek, ezért ezt a tevékenységet csak az alább olvasható óvintézkedések megtétele mellett, fokozott figyelemmel végezzék.

Megjelent a Katasztrófavédelem elektronikus magazin legújabb száma
2018. március 22. 10:21

Megjelent a Katasztrófavédelem márciusi lapszáma.

A XV. RSOE - Szent Flórián emléktúra
2018. március 22. 10:03

2018. május 18 – 20-án, immár tizenötödik alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, és az RSOE Vas Megyei Szervezete az RSOE - Szent Flórián emléktúrát a tűzoltók és más tüzes mesterségek védőszentjének tiszteletére.

Idén is pályázhatnak az önkéntes mentőszervezetek
2018. március 21. 13:50

A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillióra pedig a mentőszervezetek pályázhatnak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a mai napon meghirdette az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásuk támogatására, valamint a mentőszervezetek tagjainak oktatására és vizsgáztatásának elősegítésére szóló pályázatát.

A tűzoltás vezetésére jogosultakat képezték
2018. március 21. 10:59

Ezúttal szerdán került sor a szolgálatparancsnokok tanácsára, valamint az alparancsnokok hagyományos, rendszeres képzésére a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Heti hírmondó (11. hét)
2018. március 20. 10:40

Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Gyászjelentés – elhunyt Hegedüs Géza nyá. tű. alezredes
2018. március 19. 14:51

Életének hetvenkilencedik évében elhunyt Hegedüs Géza nyá. tű. alezredes, az egykori Várpalotai Városi Tűzoltóság parancsnoka.

Elismerés március 15. alkalmából
2018. március 19. 11:22

A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központjának az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepélyes állománygyűlésén vehetett át elismerést Piros Ottó ezredes, parancsnoktól Nádai Tamás tű. őrnagy a balatonfűzfői hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.