Hírek


„A sport közösséget formál és fegyelemre tanít” – Fekvenyomásban mérték össze erejüket a megye tűzoltói
2019. október 21. 15:42

Negyven hivatásos tűzoltó nevezett a megye öt tűzoltóságáról, három kirendeltségéről és az igazgatóság állományából az I. Veszprém Megyei Tűzoltó Fekvenyomó Bajnokságra, amelyet október tizennyolcadikán tartottak Pápán, a város hivatásos tűzoltó-parancsnokságának tornatermében. A legerősebb tűzoltó száznegyven kilogramm súlyt nyomott ki.

Halálos motorbaleset Diszelnél
2019. október 21. 14:08

Szombaton végzetes kimenetelű motoros balesethez, vasárnap szabadtéri tüzekhez riasztották a tűzoltókat.

Hordóban tárolt anyag füstölt
2019. október 17. 15:27

Egy cég litéri telephelyén egy IBC tartályban epoxigyanta-hulladék füstölt tegnap délután. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók egy védősugárral biztosították a helyszínt, majd oltóhabbal fedték be a füstölő tárolóedényt.

Csak biztonságos fűtési rendszert használjon!
2019. október 15. 14:34

A mai napon hivatalosan is megkezdődik a fűtési szezon. A távfűtéses lakásokban október tizenötödikén működésbe lépnek a fűtőtestek, de a jó idő ellenére egyes napszakokban a többi ingatlanban is beindítják a gáz- vagy vegyes tüzelésű kazánt. Ahol eddig elmaradt a karbantartás, a lakók azzal szembesülhetnek, hogy a fűtőberendezés nem megfelelően működik, vagy éppen üzemképtelen. A gázkazánok esetében a tartós üzem előtt elengedhetetlen az égőtér és a hőcserélő tisztítása. Ellenkező esetben a por ráéghet a hőcserélőre, emiatt a kazán hatásfoka romlik, tökéletlen égés jön létre, mindez előbb-utóbb a kazán leállásához, rosszabb esetben akár szén-monoxid-mérgezéshez is vezethet.

Szeméttűz, túra- és közlekedési balesetek
2019. október 14. 14:35

Hétvégén változatos esetekben kellett megyénk tűzoltóinak helytállni. Berhidán szemét égett egy pincében, a Badacsonyon egy túrázó járt pórul, Papkeszi környékén egy autó borult fel, Csopak közelében pedig egy motorkerékpár gyulladt ki.

Előkelő Veszprém megyei helyezés az országos tűzvizsgálói versenyen
2019. október 11. 13:02

Lezárult a tűzvizsgálók országos versenye Hajdúszoboszlón. Október 11-én, pénteken délelőtt szakmai fórummal és ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget az V. Tűzvizsgáló Szakmai Vetélkedő. A verseny záróprogramjának keretein belül a külföldi szakmai stáb tartott előadásokat a résztvevőknek. Folkert van der Ploeg, a holland tűzvizsgáló iskola képviseletében egyebek mellett országa tűzvizsgálati statisztikai adatait ismertette, bemutatta a munkafolyamatot és a képzésük rendszerét. A fórumon technikai fejlesztésekről is hallhattak a résztvevők, mindezt rövid gyakorlati bemutató követte.

Betegszállító és helyijáratos busz balesete Veszprémben
2019. október 11. 10:15

Nem sokkal a délutáni csúcsforgalom után ütközött össze a Dugovics és a Hunyadi utcák kereszteződésében egy betegszállító autó, és egy menetrend szerint közlekedő helyijáratú autóbusz a megyeszékhelyen. A veszprémi hivatásos tűzoltók és a mentőszolgálat munkatársai közösen dolgoztak a mentésen.

Végzős rendészek roncsvágása
2019. október 10. 15:24

Pályaorientációs napot tartottak október 10-én, csütörtökön a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégiumban. A végzős rendész tanulók roncsvágás során mutatták be a képzésen tanultakat. A rendezvényen tűzoltókkal és a katasztrófavédelem munkatársaival is találkozhattak az érdeklődők.