Hírek


Teljes terjedelmében égett egy családi ház Tapolcán
2019. június 19. 14:25

Tegnap délután gyulladt ki, és teljes terjedelmében égett egy félkész családi ház Tapolcán, a Szabó Magda utcában. A badacsonytomaji és a keszthelyi hivatásos, valamint a tapolcai önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre.

Két és félezer szalmabála égett
2019. június 18. 15:43

Szalmabálák gyulladtak ki egy Takácsiban működő cég telephelyén június 17-én, hétfőn, az éjjeli órákban. Mintegy kétezer-ötszáz darab, nagyméretű szalmabála kapott lángra. A tűz mezőgazdasági gépeket és építési anyagot is veszélyeztetett.

Intenzív szúnyoggyérítés – 436 településen, százezer hektáron dolgoznak a héten
2019. június 18. 09:28

A folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg miatt országos szúnyoginvázióról lehet beszélni. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítani, mivel nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem engedik meg.

Kigyulladt autó, tűzhelyen felejtett étel, frontális baleset
2019. június 17. 11:02

Hétvégén nemcsak a hőséggel birkóztak a megye tűzoltói. Az M7-es autópályán kigyulladt egy autó, Ajkán a tűzhelyen felejtették a készülő ételt, Olaszfalunál pedig frontálisan ütköztek autók. De további tűzesetekhez és műszaki mentésekhez is riasztották a tűzoltókat Veszprém megyében a hétvégén.

Átmenetileg szünetel a légi szúnyoggyérítés a hőség miatt
2019. június 17. 10:37

A rendkívül meleg időjárás hatással van a szúnyogok viselkedésére, a rovarok ilyenkor a szokásosnál később mutatnak aktivitást, tovább maradnak a növényzetben elrejtőzve. A repülésbiztonsági szabályok szerint közvetlenül a napnyugtát megelőző időszakban, illetve legfeljebb az azt követő húsz percig lehet munkarepülést végezni, amikor a meleg miatt csak a rovarok töredékét éri el a kipermetezett szer, vagyis az elvégzett munka hatásfoka jelentősen csökken. Változatlanul, az ütemterv szerint zajlik a földi permetezés, azt napnyugta után végzik a szakemberek.

A pétfürdői tűzoltók nyerték a műszaki mentő verseny megyei fordulóját
2019. június 14. 13:05

Június 13-án, csütörtökön délelőtt rendezte meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a II. Veszprém Megyei Műszaki Mentő Versenyt, amelyen a megye hivatásos tűzoltó-parancsnokságainak csapatai mérték össze tudásukat.

Fának csapódott egy autó Csopak közelében
2019. június 14. 11:18

Június 13-án, csütörtökön késő este letért az úttestről, majd egy út melletti fának csapódott egy személyautó a 73-as főúton, Veszprém és Csopak között, Csopak település közelében.

Ismét kitettek magukért a tűzoltók Kecskeméten - Két második helyezés a „PUMP&RUN” versenyen
2019. június 14. 09:36

Az V. „PUMP&RUN” Országos Bajnokság résztvevői elszántan küzdöttek először a súlyokkal, majd a kecskeméti Vízműdomb lankáival. A rutinos versenyzők előre kidolgozott stratégiával érkeztek, de szép számmal akadtak olyanok is, akik először álltak rajthoz ilyen bajnokságon.