Hírek


Megyei tűzoltóverseny Inotán
2018. november 16. 10:37

November tizenötödikén a megye hivatásos tűzoltói szakmai versenyen mérették meg magukat. A leggyakrabban előforduló, élethez hasonló káresemények szimulációi között szerepelt füsttel telített helyiségből való mentés, közúti baleseten megsérült és elhunyt személyek mentése, illetve kiemelése, de a versenyző csapatoknak vezetéstechnikai összecsapáson és faszeletelésen is helyt kellett állniuk.

Balesetek hétfő este a megye útjain
2018. november 13. 10:32

November 12-én kora estétől több karambol is volt Veszprém megye útjain.

Informatikus álláspályázat
2018. november 09. 13:29

Veszprémben, rendvédelmi szerv informatikus- vagy villamosmérnöki végzettséggel, informatikai szakterületre (IT üzemeltetés, térinformatika) munkatársat keres. Az önéletrajz benyújtható elektronikus úton veszprem.mki@katved.gov.hu e-mail címre, vagy személyesen (8200 Veszprém, Dózsa Gy. út 31.) 2018. november 26-ig.

Fekvenyomásban is állva maradtak
2018. november 09. 10:04

Veszprém megye is képviseltette magát november 8-án, a katasztrófavédelem Székesfehérváron megrendezett fekvenyomó bajnokságán. A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye is volt.

Balesettel indult a reggel
2018. november 07. 10:28

Kisbusszal karambolozott egy személyautó Balatonalmádi határában szerdán, a reggeli órákban.

Elindult a Társasházak Napja konzultációsorozat
2018. november 06. 15:46

Sajtótájékoztatót tartott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság november 6-án, a Társasházak Napja elnevezésű konzultációs sorozat első napján Veszprémben. A katasztrófavédelem idén is meghirdette ugyanis a társasházak közös képviselőinek és lakóinak szóló háromnapos rendezvényét annak érdekében, hogy a lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

Továbbképzés megyénk veszélyes áruk szállítását ellenőrző állományának
2018. november 05. 15:31

Májusban kezdődő felkészítés ért véget a közúti veszélyes áru-szállítás (ADR) ellenőrzését végző Veszprém megyei állomány számára október 31-én a megyei igazgatóságon.

Az idei évre befejeződött a viharjelzés tavainkon
2018. november 05. 12:06

Október végével befejeződött a szezonális vihar-előrejelző és viharjelző szolgáltatás a tavainkon. A szezon mérlegét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság képviselői sajtótájékoztatón ismertették a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban.