Hírek


Radiológiai ismereteiket frissítették fel
2018. július 20. 12:11

A Katasztrófavédelmi Mobil Labor, valamint a veszélyes áru-szállítás ellenőrzést végző állományának tartott képzést az iparbiztonsági szakterület pénteken délelőtt a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál
2018. július 20. 11:04

Nyolc új viharjelző állomást létesít a katasztrófavédelem a balatoni régióban, emellett folyamatosan fejlesztik a viharjelző rendszereket a vizeken tartózkodók biztonsága érdekében. A fejlesztés keretében várhatóan Balatonszepezdre, Balatonedericsre, Fenékpusztára, Balatonszárszóra és Tihanyba új parti viharjelző állomás kerül, Siófokon, Szigligeten és Keszthelyen pedig vízközepi állomás létesül.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
2018. július 19. 12:33

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (8200 Veszprém, Dózsa György u. 31.) szóvivő (főelőadó) munkakörbe felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkező munkatársat keres határozatlan idejű hivatásos jogviszonyba, veszprémi munkahelyre.

Fesztiválszezon - biztonságban a rendezvényeken is!
2018. július 19. 10:52

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályának szakemberei tűzvédelmi szempontból az év folyamán rendszeresen ellenőrzik a szabadtéri rendezvények helyszíneit, ezzel segítve azok biztonságos lebonyolítását. Fontos azonban, hogy az alapvető magatartási szabályokkal minden résztvevő tisztában legyen.

Baleset történt Nyirádnál
2018. július 19. 08:18

Összeütközött egy mezőgazdasági munkagép és egy gépkocsi szerda késő délelőtt, a Nyirád és Szőc közötti úton. A balesethez Ajkáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt félpályán lezárták. A mentőszolgálattól kapott információk alapján a balesetben senki nem sérült meg.

Heti hírmondó (28. hét)
2018. július 16. 14:15

Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Budapesten és Székesfehérváron is repülőről permetezik a szúnyogokat
2018. július 16. 13:09

A tervek szerint ezen a héten 241 településen és kilenc budapesti kerületben (III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXI., XXII., XXIII.), összesen 56 ezer hektáron permetezik a szúnyogokat. A főváros mellett Baranya, Tolna, Zala, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében gyérítik a vérszívókat. Budapesten a korábbi földi kezelések mellett légi módszert is alkalmaznak majd a Duna menti kerületekben, Székesfehérváron pedig idén először száll fel a repülőgép. A Szigetközben ismét jelentős számban vannak szúnyogok, az érintett településeken földi eljárással lépnek fel ellenük a szakemberek.

Új tagokkal bővült a beavatkozó állomány
2018. július 16. 12:46

2018. július 13-án tettek esküt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az alá rendelt szervezetek vezetői előtt azok a hallgatók, akik az egységes belügyi moduláris rendszer keretein belül kezdték meg tanulmányaikat és tettek sikeres záróvizsgát.