Hírek


Heti hírmondó (47. hét)
2015. november 23. 10:08
Veszprém megyében az elmúlt héten 19 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez. Ebből 7 esetben vonultak műszaki mentésre és 5 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 7 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

November 18-án délután érkezett jelzés a műveletirányító ügyeletre, miszerint Várpalotán egy négyemeletes társasház harmadik emeleti lakásában egy férfi rosszul lett és lélegeztető gépre kellett tenni. Állapotából kifolyólag a beteg mozgatása a társasház lépcsőházán keresztül nem volt megoldható, így a helyszínre először kiérő pétfürdői tűzoltók a székesfehérvári magasból mentő gépjármű riasztását kérték a műveletirányítástól. A beteget az ablakon keresztül, a létra kosarára rögzítve hozták le és adták át a mentőknek, akik a veszprémi kórházba szállították a súlyos állapotban lévő férfit.

Személyautó és kamion ütközött a 72-es számú úton Balatonfűzfőnél, november 20-án délután. Az autóban egy ember utazott, őt könnyű sérülésekkel látták el a mentők. A helyszínre a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket, és a műszaki mentés ideje alatt biztosították a helyszínt.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi a 8-as számú főút 83-as és 84-es kilométerszelvénye között, Ajka külterületén, november 22-én este. A helyszínre az ajkai tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat. A tűzeset kapcsán személyi sérülés nem történt, az oltás ideje alatt teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Fotós: Pétfürdői HTP, Balatonfűzfői HTP, Ajkai HTP

 

Kapcsolódó képek:

Heti hírmondó (47. hét) Heti hírmondó (47. hét) Heti hírmondó (47. hét)
>>> További képek a galériában <<<