Hírek


Közös jégről mentési gyakorlat Balatonfűzfőn
2016. január 25. 19:13
Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, hiszen a hétvége enyhe időjárása, és a délelőtti ónos eső alkalmatlanná tette a jeget Balatonfüreden a jégről mentési gyakorlat megtartására. Balatonfűzfőn a Tobruki strandon viszont a tizenöt centiméter vastag jég megfelelőnek bizonyult, így a tűzoltók rámerészkedtek egy gyakorlat erejéig.

Balatonfűzfői és veszprémi tűzoltók tartottak közös jégről mentési gyakorlatot a Tobruki strandon, január 25-én délután.

Kettős célt szolgált a gyakorlat megszervezése: egyrészt az állomány gyakoroltatása és felkészítése volt egy esetleges beavatkozásra, ahol a jeges vízből kell embert menteni, másrészt pedig, hogy felhívják a lakosság figyelmét a jégen tartózkodás szabályaira. A tűzoltók gyakorolhatták azokat a fogásokat és technikákat, melyekkel a jeges vízbe esett embert a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban ki tudják menteni.

A gyakorlaton Keresztes Márk tű. törzsőrmester (Balatonfűzfői HTP) és Diósi Kálmán tű. főtörzsőrmester (Veszprémi HTP) voltak a bajbajutottak, akik kötélbiztosítás mellett, búvárruhában ugrottak be a fagypont közeli vízbe. A tűzoltók dugólétra segítségével közelítették meg a jégbe vájt léket, és kimentették a vízből az elmerült embereket, akiket egészen a biztonságot jelentő partig húztak.

 

A Balaton Veszprém megyei partszakaszán továbbra sincs kijelölve olyan egybefüggő jégtakaró, amely alkalmas lehetne sportolásra, korcsolyázásra.

Fotós: Csépányi-Barczi Petra tű. fhdgy.

 

Kapcsolódó képek:

 Közös jégről mentési gyakorlat Balatonfűzfőn  Közös jégről mentési gyakorlat Balatonfűzfőn  Közös jégről mentési gyakorlat Balatonfűzfőn
>>> További képek a galériában <<<