Hírek


Jelentős fejlődés – egy zagyszivattyúval, illetve nyomkövető rendszerrel gazdagodott a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány
2017. február 10. 12:24
Az eszközátadás célja mentőszervezet működésének és fejlesztésének támogatása, vagyis a mentőszervezet mentési és beavatkozási képességének növelése, a káresemények felszámolásánál való alkalmazhatóságuk gyakoriságának növelése volt. Az eszközt az Országos Mosoly Egyesület adományozta, ami évek óta támogatja az önkéntesek munkáját.

A szolgálat munkatársai főfoglalkozásként hivatásos tűzoltóként dolgoznak. Az alapítványi formában működő szervezet részt vesz a balesetek és katasztrófahelyzetekkel összefüggő prevenciós programokban, valamint a bekövetkezett események szakszerű felszámolásában, az emberi élet és anyagi javak gyors és szakszerű mentésében. A szervezet célja egy ügyeleti jelleggel működő, hiánypótló civil mentőszolgálat fenntartása és szakszerű üzemeltetése, melynek alapfeladata azoknak a mentési területeknek a lefedése, amelyekre a magyarországi hivatásos szerveknek nincsen megfelelő képzettségű szakembere, felszerelése és szabad kapacitása.

A szervezet technikai eszközeinek fejlesztése folyamatos, feladatkörük folyamatosan bővül. Ennek a folyamatnak az egyik állomása volt a legutóbbi eszközátadás is, amelynek keretében egy zagyszivattyút kapott az alapítvány. Ettől kezdve a személy keresés mellett a vizek kártétele elleni védekezés során is végezhetnek kisebb beavatkozásokat, ezáltal a mentési és védekezési munkálatok során történő szerepvállalásuk tovább szélesedhet a jövőben.  

Fotós: Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány

 

Kapcsolódó képek:

Jelentős fejlődés – egy zagyszivattyúval, illetve nyomkövető rendszerrel gazdagodott a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány Jelentős fejlődés – egy zagyszivattyúval, illetve nyomkövető rendszerrel gazdagodott a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány Jelentős fejlődés – egy zagyszivattyúval, illetve nyomkövető rendszerrel gazdagodott a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány