Hírek


Heti hírmondó (28. hét)
2017. július 17. 13:40
Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Az erős széllel, villámlással, helyenként pedig jégesővel érkező július 10-i zivatar a Balaton keleti medencéjében okozott kisebb károkat. A legtöbb esemény Balatonkenese és Balatonakarattya településeken következett be. Itt az erős szél tépázta meg a parkokban, sétányokon található magas fákat, amelyek leszakadt ágai forgalmi akadályt képeztek. A károk felszámolásában a balatonfűzfői, a pétfürdői, valamint a veszprémi hivatásos tűzoltók mellett a polgárdi önkéntes tűzoltók is részt vettek.

Kigyulladt egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőszerkezete július 11-én éjszaka, Ősiben. A tűz részben átterjedt a melléképülettel egybeépített családi házra is. A káresethez a pétfürdői, a balatonfűzfői és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik összesen öt vízsugárral oltották el a tüzet. Az épületben a tűzeset idején öt ember tartózkodott, ők mindannyian még idejében elhagyták a családi házat.

A Zánkához közeli Tagyonban pedig egy hetvenöt négyzetméter alapterületű kétszintes hétvégi ház tetőszerkezete égett, szintén július 11-én éjszaka. Ide a badacsonytomaji, a veszprémi, valamint Zala megyéből a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik közös erővel több oldalról támadva eloltották a tüzet.

Lesodródott az úttestről és fának csapódott egy személygépjármű a 7346-os alsóbbrendű úton Salföld és Ábrahámhegy között július 12-én kora reggel. A káresethez a badacsonytomaji hivatásos és az ábrahámhegyi önkéntes tűzoltók vonultak, akik a kiérkezést követően áramtalanították a járművet, majd kiemelték a benne tartózkodó sérültet, aki a mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínen életét vesztette. A munkálatok idejére forgalomkorlátozás volt érvényben az érintett útszakaszon.

Két személygépkocsi ütközött össze a 8-as és a 73-as főutak kereszteződésében, Veszprém térségében, július 15-én kora délután. Az egyik jármű forgalom elől elzárt területre került, míg a másik autó a kanyarodósávban állt meg. A helyszínre a veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a beavatkozás során áramtalanították a balesetben érintett járműveket.