Hírek


Heti hírmondó (45. hét)
2017. november 13. 10:11
Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű, lakóépületként használt melléképület november 6-án este Szentkirályszabadján, az Ady Endre utcában. A káresethez a veszprémi és a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral rövid időn belül eloltották a tüzet. Ezután a tűzoltórajok átszellőztették és átvizsgálták az épületet, amelynek során egy már a kiérkezés előtt felrobbant, illetve egy tűz által érintett ép gázpalackot is kihoztak az épületből. A tűzeset során személyi sérülés nem történt, azonban az épület lakhatatlanná vált. Az ott életvitel szerűen élő embert lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonoknál helyezték el.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül huszonöt négyzetméteres konténerház Magyarpolányban, november 7-én délután. A tüzet az ajkai hivatásos tűzoltók oltották el. A gyors és hatékony beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább. A konténerben hárman laktak életvitelszerűen, mindannyian még idejében kimenekültek, nem esett bajuk. A tűz miatt a konténerházban jelentős kár keletkezett, a lakók nem térhettek vissza otthonukba, számukra lakosságvédelmi intézkedés keretében a település polgármestere nyújtott segítséget.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakóházzal egybeépített melléképület Magyarpolányban november 12-re virradó éjjel. A benne tárolt faanyag és egyéb tárgyak kaptak lángra. A tető teljesen leégett, de a lakóházra nem terjedt át a tűz. A helyszínre riasztott ajkai hivatásos tűzoltók a beavatkozás során összesen négy vízsugárral rövid időn belül elfojtották a lángokat.

Falnak ütközött egy gépkocsi Veszprémben, a Megyeház téren, november 12-én az esti órákban. A káresethez a veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet, a rendőri helyszínelést követően pedig megszüntették a forgalmi akadályt. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

Fotós: Illusztráció