Hírek


Tűzoltásvezetők tanácskoztak Veszprémben
2017. november 14. 11:14
A parancsnoki és az alparancsnoki állomány számára szervezett képzést Kovács Péter tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő. A napirendi pontok között a rendkívüli téli időjárásra történő felkészülés mellett a munkabalesetek és az ellenőrzések tapasztalatai is szerepeltek.

Kedd reggel a képzésen résztvevő elöljáró, Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgató köszöntötte az állományt. Beszédében az elmúlt időszak ellenőrzéseinek tapasztalatai mellett az ilyen és ehhez hasonló foglalkozások jelentőségét hangsúlyozta. A tábornok kiemelte: az állomány felkészültsége alapjaiban határozza meg egy beavatkozás sikerességét, ezért a megújult képzési struktúrára támaszkodva folyamatos fejlődést vár el az állománytól.

Ezt követően Kovács Péter tű. alezredes adott tájékoztatást az eddig eltelt időszakról, a számok tükrében. A főfelügyelő felhívta a figyelmet a káreseti adatlapok precíz kitöltésének fontosságára, emellett kitért az év hátralévő időszakában várható veszélyeztető hatásokra és hangsúlyozta a felkészülés, valamint a megelőzés jelentőségét.

A képzés keretében Vízi Ottó tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő beszélt a rendkívüli téli időjárásra történő felkészülés feladatairól. Ezután Pál Katalin tű. hadnagy tartott előadást a mögöttünk álló időszak munkabaleseteinek tapasztalatairól.

A felkészítés zárásaként Kovács Péter tű. alezredes a közelmúltban beérkezett tűzoltási és műszaki mentési tervekről adott tájékoztatást.

Fotós: Helt Ákos tű. hadnagy

 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltásvezetők tanácskoztak Veszprémben Tűzoltásvezetők tanácskoztak Veszprémben Tűzoltásvezetők tanácskoztak Veszprémben
>>> További képek a galériában <<<