Hírek


Heti hírmondó (48. hét)
2017. december 04. 15:23
Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Tűz ütött ki egy ikerház egyik felének konyhájában Várpalotán, a Bimbó utcában november 27-én kora reggel. A helyszínre riasztott pétfürdői és balatonfűzfői hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A tűzoltórajok egy gázpalackot is kihoztak az épületből. Az eset során senki nem sérült meg.

Elakadt a hóban egy meredek emelkedőn egy tehergépjármű Zirc és Akli között november 29-én este. A jármű elállta az utat, ezért egy menetrend szerinti autóbusznak is várakoznia kellett. A zirci önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével elvontatták a kamiont és értesítették a közútkezelő szakembereit.

Eszméletlen állapotban hoztak ki a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók egy embert Nemesgulácson, egy Rákóczi utcai lakóházból, ahol kisebb tűz keletkezett november 30-án késő este. A sérültet a mentők kórházba szállították. A kályha környékén, mintegy két négyzetméteren égtek berendezési tárgyak, ennek következtében az épület füsttel telítődött. Az utómunkálatok során a tűzoltóraj eláztatta és eltávolította a még izzó részeket.

Összeütközött egymással két gépkocsi Kislődnél, a 8-s út Ajka felé vezető szakaszán, december 1-jén délután. A műszaki mentést végző ajkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megszüntették az egyik jármű motorterének füstölését, valamint áramtalanították a gépkocsikat. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a baleset következében hárman könnyebben megsérültek.

Ráfutásos balesetet szenvedett két gépkocsi december 2-án délelőtt a 71-es főút alsóörsi szakaszán, a Szerdahelyi utcai kereszteződés közelében. A balesethez a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik elvégezték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták. A balesetben senki nem sérült meg.

Fotós: Illusztráció