Hírek


Állománygyűlés – 2017 második félévét értékelte az igazgató
2018. január 05. 11:38
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elmúlt félévét elemezte Dányi Béla tű. dandártábornok a legfrissebb statisztikák és tapasztalatok tükrében.

Az igazgató valamennyi szakterület tekintetében elemezte 2017 második félévét az igazgatóság személyi állománygyűlésén. Dányi Béla tű. dandártábornok kiemelte, hogy a megye mentő tűzvédelmének biztosításához mind a személyi, mind pedig a tárgyi feltételek egyre magasabb szinten állnak rendelkezésre, ennek köszönhetően a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság még hatékonyabban képes garantálni a lakosság életének és anyagi javainak védelmét. Ebben a munkában a hivatásos és az önkormányzati parancsnokságok mellett oroszlánrészt vállalnak az önkéntes tűzoltó egyesületek is, amelyekből jelenleg huszonkilenc teljesít szolgálatot a megyében. Az igazgató kitért a képzések és felkészítések számának folyamatos növekvésére is, amelyek célja az eredményes és gyors tűzoltás feltételeinek biztosítása volt.

A dandártábornok a polgári védelmi szakterület vonatkozásában a lakosság és az ifjúság felkészítésének eredményeit ismertette, emellett beszélt a szakterület által készített komplex veszélyhelyzeti prognózisról és a beválás vizsgálatról is. A főügyeleti osztály kapcsán a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat által végzett tűzvizsgálatokról és a tevékenység irányítási központban szolgálatot teljesítő állomány jelenlegi helyzetéről adott tájékoztatást az igazgató.

Az iparbiztonság tekintetében az igazgató a veszélyes áru-szállítással kapcsolatos ellenőrzések, valamint az ezek alkalmával megállapított hiányosságok emelkedésének fontosságát hangsúlyozta. Dányi Béla tű. dandártábornok szerint ezeknek az ellenőrzéseknek nagy szerepe van a jogkövető magatartás kialakításában és az utazóközönség biztonságának növelésében. 

Természetesen az igazgatóság más osztályainak is voltak kiemelten fontos feladatai 2017 második félévében. A humán szolgálat kapcsán a rendfokozati vizsgával, valamint a különböző vizsgálatokkal, fizikai felmérésekkel kapcsolatos teendőket emelte ki az igazgató. Az informatikai szakterület vonatkozásában a telephelyeken telepített fix, valamint szerte a megyében található mobil infokommunikációs eszközök karbantartása és telepítése adta a feladatok nagy részét. A költségvetési osztály tekintetében elmondható, hogy a jó gazdálkodásnak köszönhetően a 2017-es évet felhalmozott tartozások nélkül, ám jelentős fejlesztések elvégzésével zártuk. Ezek a fejlesztések nem jöttek volna létre a műszaki osztály felügyelete és munkája nélkül. Utóbbi szakterület felel egyébként a gépjárművek eseti karbantartásáért és az igazgatósághoz tartozó ingatlanok kezeléséért is. 

Zárszavában Dányi Béla tű. dandártábornok megköszönte az állomány munkáját, tevékenységét és az elért eredményeket, valamint röviden ismertette 2018 első félévének elvárásait.

Fotós: Helt Ákos tű. hadnagy

 

Kapcsolódó képek:

Állománygyűlés – 2017 második félévét értékelte az igazgató Állománygyűlés – 2017 második félévét értékelte az igazgató Állománygyűlés – 2017 második félévét értékelte az igazgató
>>> További képek a galériában <<<