Hírek


Heti hírmondó (1. hét)
2018. január 08. 13:15
Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Lecsúszott a hídról és az úttest menti patakba hajtott egy személyautó január 1-jén, a Szigliget és Badacsonytördemic közötti úton. A balesethez Badacsonytomajról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik a műszaki mentés során áramtalanították és visszavontatták az úttestre a járművet. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben senki nem sérült meg.

Rövid időn belül eloltották a tűzoltók azt a tüzet, amely egy nádfedeles házban ütött ki Csopakon, a Kisfaludy utcában, január 2-án. A káresethez a veszprémi hivatásos, valamint a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók mellett az ajkai vízszállító járművet is riasztották, illetve a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. Az épületben senki sem tartózkodott, amikor felcsaptak a lángok, ennek köszönhetően személyi sérülés nem történt, a tető mintegy fele azonban megsemmisült a tűz következtében.

Fának csapódott egy személygépkocsi a Csót és Nagygyimót közötti úton, január 4-én. A járműben egyedül utazó sofőr nem élte túl az ütközést, a helyszínen elhunyt. A beavatkozást végző pápai hivatásos tűzoltók a műszaki mentés során áramtalanították a gépkocsit, majd félrevontatták a roncsot. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a hatóságok.

Frontálisan ütközött két személygépkocsi a Berhida és Küngös közötti, 7207-es úton, a 12. kilométernél, január 6-án. A balesetben érintett járművekben egy-egy ember utazott, mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A káresethez a pétfürdői és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a műszaki mentés keretében elvégezték a járművek áramtalanítását, valamint kézi erővel kiemelték a két elhunytat a roncsokból. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a hatóságok az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Teljesen kiégett egy lakóház húsz négyzetméteres, kazánháznak használt melléképülete Dobán, a Jókai utcában, január 7-én. Az ajkai hivatásos tűzoltók előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A tetőt is védték, amelyre így nem terjedt át a tűz. Az üzemképtelenné vált kazán miatt a ház négy lakója számára szállást kellett biztosítani, elhelyezésükről a település polgármestere intézkedett.

 A tűzifa és az ott tárolt bútorok égtek egy családi ház kazánháznak használt pincéjében Nemesvámoson, a Pap István utcában, január 7-én. A veszprémi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. A pincéből egy gázpalackot is kivittek, amelyet nem ért hő. A ház négy lakója időben elhagyta az épületet, senki nem sérült meg az eset során.

Fotós: Illusztráció