Hírek


Havazás, ónos eső lassítja a közlekedést
2018. február 07. 09:54
Szerda reggeltől, ahogy az ország középső tájain, úgy Veszprém megyében is változó halmazállapotú csapadék, jellemzően hó, havas eső, vagy ónos eső hullik, ezért téliessé váltak az útviszonyok.

Az előrejelzések szerint a nap folyamán folyamatosan vastagodó felhőtakaró mellett, jellemzően a magasabban fekvő tájakon, így például Bakonyban 6-10 centiméter friss hó is hullhat. A meteorológiai szolgálat Veszprém megyére első fokú (citrom) riasztást adott ki ónos eső miatt.

Amennyiben az időjárási viszonyok indokolttá teszik, forgalom-korlátozásokra, illetve meghosszabbodott menetidőre kell készülni, ezért útnak indulás előtt tájékozódjanak a forgalmi viszonyokról és a várható időjárásról.

 Csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi és a hólánc. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről. A szokásosnál tankoljanak több üzemanyagot. Fontos segítséget jelenthet a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy térkép, de érdemes némi élelmiszert és folyadékot is az autóba készíteni.

 Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit.

 Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat.

 Használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását (VÉSZ)!

Fotós: Illusztráció - Helt Ákos tű. hadnagy

 

Kapcsolódó képek:

Havazás, ónos eső lassítja a közlekedést Havazás, ónos eső lassítja a közlekedést