Hírek


Heti hírmondó (10. hét)
2018. március 12. 11:11
Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Fának csapódott egy személygépkocsi a 82-es főút 34-es kilométerénél, Csesznek térségében március 5-én hajnalban. A balesethez a zirci önkormányzati és a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből, majd átadták őt a mentőknek, akik súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Egy kisbusz és egy személygépkocsi karambolozott a Veszprém megyei Szápár külterületén március 5-én késő délután. Az ütközés következtében a kisbusz az oldalára borult és két utas a roncsba szorult. A sérülteket a zirci önkormányzati tűzoltók a szélvédőn keresztül emelték ki, majd átadták a mentőknek. A balesetben ketten súlyosan, öten pedig könnyebben megsérültek.

Egy személygépjármű csúszott a tapolcai Malom-tóba március 6-án reggel. A káresethez a badacsonytomaji hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a beavatkozás során rögzítették a gépjárművet, míg a kivontatására alkalmas erőgép a helyszínre érkezett. A káreseménnyel összefüggésben személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy családi ház március 8-án éjjel a Veszprém megyei Dáka Dózsa György utcájában. A helyszínre Ajkáról és Pápáról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik három vízsugárral oltották el a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet. Az oltási munkálatok során összesen négy gázpalackot találtak, ezek közül valamennyit sértetlenül kihozták az épületből. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az eset során senki nem sérült meg.

Bútorok égtek egy családi ház szuterénjében Csabrendeken, a Petőfi utcában március 9-én. A tűzesethez az ajkai hivatásos és a sümegi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A mentőszolgálat munkatársai egy embert enyhe füstmérgezés miatt az ajkai kórházba szállítottak. 

Motorkerékpárossal ütközött egy gépkocsi március 11-én délután Veszprém megyében, a 71-es főút Balatonakali és Balatonudvari közötti szakaszán. A balesethez a balatonfüredi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben a motorkerékpáros megsérült, ezért őt ellátták.

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete március 11-én késő délután a Pápa külvárosában húzódó Váci Mihály utcában. A tűzhöz a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz az épület más részeire, illetve a szomszédos ingatlanokra nem terjedt át. A tűzeset során senki nem sérült meg.

Fotós: Illusztráció