Hírek


A katasztrófavédelemről tanultak
2018. március 12. 15:37
A várpalotai járás katasztrófavédelmi megbízottja, Lukács László tű. őrnagy tartott felkészítő előadást nyolcadikos diákok számára a Peremartonban található II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt feladatként kezeli a tanuló ifjúság felkészítését, hiszen mindannyiunk jól felfogott érdeke, hogy a diákok az alapvető magatartási formákat a lehető leghamarabb megismerjék. Fontos továbbá, hogy megismerkedjenek azokkal a szervekkel, szervezetekkel, amelyekhez baj esetén fordulhatnak. Egyik ilyen a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is, amelynek képviseletében Lukács László tű. őrnagy, a veszprémi katasztrófavédelmi kirendeltség, várpalotai járás katasztrófavédelmi megbízottja tartott előadást a peremartoni általános iskola végzősei számára.

Az előadás keretében a megye, valamint a járás veszélyeztetettségével, a katasztrófavédelem három szakterületével, a legfontosabb szakfelszerelésekkel és a közelmúltban bekövetkezett káresemények tapasztalataival ismerkedtek meg a diákok. A hagyományteremtő céllal életre hívott kezdeményezés során a gyermekek az alapozó ismereteken túl szűkebb és tágabb környezetük veszélyeztető hatásaival is megismerkednek, ennek köszönhetően egy esetleges káresemény bekövetkezésekor a már ismert elméleti tudás, valamint gyakorlati eszközök segítségével hatékonyan védhetik meg életüket és anyagi javaikat egyaránt.  

Fotós: Helt Ákos tű. hadnagy

 

Kapcsolódó képek:

A katasztrófavédelemről tanultak A katasztrófavédelemről tanultak A katasztrófavédelemről tanultak
>>> További képek a galériában <<<