Hírek


Felmenő rendszerű Ifjúsági Verseny a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Pétfürdői Polgárőrség szervezésében
2018. április 12. 10:59
Tavasznak illő időjárási viszonyok közt rendezték meg Pétfürdő Nagyközség szabadidőparkjában a felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi vetélkedő Veszprémi Kirendeltségi gyakorlati döntőjét, amelyen az internetes forduló legeredményesebb általános és középiskolás csapatai vettek részt. A XI, a Polgárőrség Járási Rendvédelmi Vetélkedőjével együtt szervezett katasztrófavédelmi ifjúsági verseny kezdetén a költészet napja tiszteletére Drágán Evelin a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola végzős tanulója mondott el egy a verseny hangulatához is illő verset.

A vetélkedőt Lujber Tibor Pétfürdő Polgárőrség elnöke nyitotta meg, aki röviden beszélt arról, hogy immár a katasztrófavédelemmel való együttműködésnek tizenegy éves hagyománya van. A vetélkedőn a fiatalok veszélyhelyzeti ismereteinek bővítése, a magatartási szabályok alkalmazása számos lehetőségének a számbavétele, az ismeretek kontrollálása volt a cél.  A megnyitón részt vettek a katasztrófavédelmi kirendeltség képviselői, a Nitrogénművek Zrt. Létesítményi Tűzoltóságának parancsnoka és munkatársai, a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Várpalotai Járási Védelmi Bizottság elnöke további együttműködők és karitatív szervezetek, valamint a sajtó képviselői is. A versenyen a csapatok összesen nyolc állomáson mérték össze elméleti, gyakorlati felkészültségüket, ügyességüket és rátermettségüket, ennek tekintetében a csapatok rotációs rendszerben haladva oldották meg a feladatokat.

A tűzvédelem, tűzoltási ügyességi feladatok, a polgári védelem, továbbá az iparbiztonság, valamint az elsősegélynyújtáshoz kötődő kérdések, éles helyzethez hű pánik kezelési feladatok, illetve különböző módon eseményeket feldolgozó állomásokon döntő többségében gyakorlati feladatokat kellett teljesíteni, többször szituációs játékok formájában. Az állomásvezetői feladatokat az adott szakterületekhez tartozó szakemberek, valamint a versenyeket évek óta segítő polgárőrök és önkéntesek látták el. A szervezőkön kívül a társ fegyveres és rendvédelmi szervezetek képviseletében a MH Bakony Harckiképző Központ, a Várpalotai Rendőrkapitányság és a Vöröskereszt Várpalotai Területi Szervezete is színesítették egy-egy állomással a versenyt. Az egész napot felölelő, végig jó hangulatban zajló megmérettetés után került sor az eredményhirdetésre. Minden gyermek kapott emléklapot, illetve a két korosztály legjobb 1-3 helyezett csapatai oklevél, helyezés szerinti érem és tárgyjutalmat is átvehettek, emellett talán a legnagyobb elismerésként a megyei döntőbe jutottak. 

 

Végeredmény:

 

Általános iskolás korosztály:

I.         Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „Tűzoltósok (k)” csapata

II.        Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „Herend 8” csapata

III.      Vörösberényi Általános Iskola „Vörösberény” csapata

 

Középiskolás korosztály:

I.         Veszprém Szakképző Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma „Tűzfújók” csapata (Veszprém)

II.        Balatonfüred Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti iskola és Kollégium „Rend-Ész” csapata

III.      Veszprém Szakképző Centrum Öveges József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma „Istenkirályok” csapata (Balatonfűzfő)

Fotós: Nagy Emese tű. hadnagy

 

Kapcsolódó képek:

Felmenő rendszerű Ifjúsági Verseny a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Pétfürdői Polgárőrség szervezésében Felmenő rendszerű Ifjúsági Verseny a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Pétfürdői Polgárőrség szervezésében Felmenő rendszerű Ifjúsági Verseny a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Pétfürdői Polgárőrség szervezésében
>>> További képek a galériában <<<