Hírek


Heti hírmondó (15. hét)
2018. április 16. 13:38
Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Egy személygépkocsi és egy motorkerékpár ütközött össze április 12-én kora reggel Veszprémben, a Pápai úton. A baleset közvetlen szemtanúja volt két tűzoltó is, akik a veszprémi hivatásos egységek kiérkezése előtt megkezdték a gépjárművek áramtalanítását. A mentőszolgálattól kapott információk szerint a balesetben hárman sérültek meg könnyebben. Az érintett útszakaszon rendőri irányítás mellett félpályán haladt a forgalom.

Egy munkagéppel ütközött össze egy személyautó Bándon, a Petőfi Sándor utcában április 13-án. A baleset következtében az autó vezetője beszorult. A mentők stabilizálták állapotát, ezt követően a veszprémi hivatásos tűzoltók feszítővágóval kiszabadították.

Tűz ütött ki egy családi ház melléképületében, Tapolcán, a Pacsirta utcában április 14-én. Lomok gyulladtak meg a mintegy húsz négyzetméteres ingatlanban, amely teljesen kiégett. A badacsonytomaji hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd elfojtották a lángokat. Az épületben egy felrobbant gázpalackot találtak az egységek.

Egymásba rohant két személyautó a Csetény és Bakonycsernye közötti úton, Szápár határában április 14-én. Az egyik jármű az árokba csapódott. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint hárman megsérültek a balesetben. A műszaki mentést végző zirci önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Fotós: Illusztráció