Hírek


Megfeleltek – Újabb egy évig önállóan avatkozhat be a Tótvázsony ÖTE
2018. április 16. 13:55
Az elmúlt hétvégén tartották meg a megye egyetlen, önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesülete, a Tótvázsony ÖTE minősítő gyakorlatát.

A gyakorlat megkezdése előtt ellenőrzésre került az adminisztráció, a képesítések, orvosi igazolások, kezelői jogosultságok megléte, valamint annak ténye, hogy a hatályos szabályzókban meghatározott szakfelszerelésekkel az egyesület rendelkezik. Ezek ellenőrzése után megkezdődött a gyakorlati feladat, amelyet Kovács Péter tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, valamint Jakab Tamás tű. alezredes, a veszprémi katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője előtt hajtott végre az állomány.

A műszaki mentési vizsgafeladatnál a feltételezés szerint egy közúti közlekedési baleset történt, amelynek során két személygépjármű ütközött, két ember roncsba szorult. A beavatkozó önkéntes tűzoltók a feladatot előírásszerűen hajtották végre, a gépkocsit elmozdulás ellen biztosították, áramtalanították, átvizsgálták, majd feszítő-vágó berendezés használatával a személyeket a gépkocsiból kiemelték.

 A feladat végrehajtásánál a legfontosabb a védőfelszerelések rendeltetésszerű használata, a biztonsági rendszabályok és a szakmai utasítások maradéktalan betartása és ismerete volt.

A minősítő gyakorlat vezetője Kovács Péter tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő a sikeresen végrehajtott gyakorlatot követően elmondta, a Tótvázsony ÖTE magas szakmai színvonalon, a felszereléseket és a korábban elsajátított tudást jól alkalmazva jó együttműködésben dolgozik, önálló beavatkozásra alkalmas.

Fotós: Veszprém MKI

 

Kapcsolódó képek:

Megfeleltek – Újabb egy évig önállóan avatkozhat be a Tótvázsony ÖTE Megfeleltek – Újabb egy évig önállóan avatkozhat be a Tótvázsony ÖTE Megfeleltek – Újabb egy évig önállóan avatkozhat be a Tótvázsony ÖTE
>>> További képek a galériában <<<