Hírek


Hullottak a korongok a magyalosi lőtéren
2018. május 10. 12:14
Győr-Moson-Sopron megyében, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészetének területén rendezték május kilencedikén a negyedik országos tűzoltó korongvadász-versenyt. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által szervezett megmérettetésre az ország minden részéből érkeztek versenyzők, összesen több mint hatvanan.

A magyalosi lőtéren az elmúlt évekhez hasonlóan több kategóriában indulhattak a versenyzők: hagyományosan egyéni korongvadász kategóriában, illetve e számban háromfős csapatként is. A sörétes versenyszámok mellett az idén is voltak golyóspuskás számok, ezek esetében csak egyéniben lehetett indulni. A sörétes verseny során a sportolók négy pályán összesen száz korongot vehettek célba, a golyósnál pedig céltáblára lőttek, ez esetben öt lövésből kellett bizonyítaniuk, hogy jó a szemük és biztos a kezük. A fegyverropogás mellett fahasábok ropogása is hallatszott a verseny helyszínén, hiszen nem maradt el a közös ebéd sem: a bográcsban vaddisznógulyás készült.

A verseny zárásaként megrendezett eredményhirdetésen pedig átadták a legjobbaknak járó díjakat és kupákat. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében idén a vadászverseny egyéni számában Istenes László a legjobbnak járó serleget, míg Veszeli Tamás a harmadik helyért járó díjat hódította el.

Az elért eredményekhez az igazgatóság teljes személyi állománya ezúton is gratulál!


 

Kapcsolódó képek:

Hullottak a korongok a magyalosi lőtéren Hullottak a korongok a magyalosi lőtéren