Hírek


Heti hírmondó (19. hét)
2018. május 14. 14:28
Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Kigyulladt egy kisteherautó május 7-én délután Takácsiban. A tűzhöz a pápai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd visszahűtötték és átvizsgálták a járművet.  Az eset során senki nem sérült meg.

Összeütközött két személyautó május 7-én kora este Veszprém megyében, a 71-es főút Balatonvilágost elkerülő szakaszán, az M7-es autópálya lehajtója és a főút kereszteződésében. A balesethez a balatonfűzfői hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik a beavatkozás során áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a gépjárművekben utazó négy ember közül hárman sérültek meg a balesetben.

Letért az úttestről és fának ütközött egy személygépjármű Veszprémben, a Haszkovó utca és a Fecske utca kereszteződésénél május 8-án este. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járművet. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a gépkocsiban egyedül utazó sofőrt nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Sérültet mentettek a tűzoltók Bakonynána térségében, egy erdei túraútvonalon május 11-én délelőtt. Egy ember megcsúszott és leesett a szikláról, akinek mentését a veszprémi és a pétfürdői hivatásos, valamint a zirci önkormányzati tűzoltók végezték. A balesetben érintett személyt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Fotós: Illusztráció