Hírek


Mintamókus – bemutatkoztak az óvodások
2018. május 16. 14:30
A 2013-ban életre hívott program egy kibővített és átdolgozott formában került bemutatásra szerda délelőtt a várpalotai Lurkó Kuckó Óvodában.

2013-ban a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából Lukács László tű. őrnagy, várpalota járási katasztrófavédelmi megbízott döntött úgy, hogy a gyermekek figyelmét nem egy hagyományos keretek között zajló előadás, hanem egy jól felépített program keretében hívja fel azokra az általános veszélyeztető körülményekre, amelyek jellemzők a térségre. A program megalkotásában maximálisan partner volt Antal Istvánné Gájer Veronika óvodapedagógus, aki a szakmai törzsanyag gyermeknyelvre történő levetítéséért felelt. A Mintamókus névre keresztelt munkafüzet aztán az idő előrehaladtával egyre csak bővült, ennek köszönhetően az óvodások tudása is folyamatosan gyarapszik.

A versek és mondókák, mind-mind olyan veszélyeztető körülményekre hívják fel a figyelmet, amelyek Várpalota térségében jelen vannak és adott esetben egy gyermekbalesethez vezethetnek. Ilyenek például a veszélyes anyagok és a robbanótestek. Emellett a szélsőséges időjárásra is megtanulnak felkészülni a gyermekek, ennek keretében elsajátítják a szélvihar, az ónos eső, illetve a havazás során alkalmazandó alapvető magatartási formákat.

A szervezők célja, hogy a programot megyei, valamint országos szinten is ismertté tegyék, ezzel is hozzájárulva a katasztrófavédelem megelőzés terén folytatott tevékenységéhez.

Fotós: Helt Ákos tű. hadnagy

 

Kapcsolódó képek:

Mintamókus – bemutatkoztak az óvodások Mintamókus – bemutatkoztak az óvodások Mintamókus – bemutatkoztak az óvodások
>>> További képek a galériában <<<