Hírek


Zánka – a megelőzés jegyében
2018. július 04. 13:24
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, azon belül is a badacsonytomaji hivatásos tűzoltó-parancsnokság, valamint a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság több mint 16 ezer gyermek képzését és felkészítését végzi a nyár folyamán, a zánkai Erzsébet Tábor keretében.

A zánkai Erzsébet Táborban évről-évre több tízezer diák fordul meg nyaranta, akiknek az önfeledt szórakozás mellett különböző képzések is szerepelnek a programban. Ennek keretében heti egy alkalommal mintegy ezerhatszázan vesznek részt a katasztrófavédelem által tartott interaktív bemutatón, valamint az ezzel egybekötött előadáson, melyet Molnár Péter tű. alezredes, a badacsonytomaji tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, illetve a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság szakemberei tartanak számura.

Az interaktív részben lehetőség van a füstben való tájékozódás nehézségeinek megtapasztalására, de kipróbálhatják a gyermekek a tálcatűz oltását is. Ezek a szituációk mind-mind előfordulhatnak a hétköznapokban is, így a szakemberek a bemutatók közben azokkal a legfontosabb magatartási szabályokkal, valamint hasznos információkkal is ellátják a gyermekeket, amelyek egy káresemény bekövetkezésekor hozzájárulnak testi épségük megőrzéséhez.

A program június második felében kezdődött és augusztus végéig tart Zánkán, az Erzsébet Táborban.

Fotós: Badacsonytomaj HTP

 

Kapcsolódó képek:

Zánka – a megelőzés jegyében Zánka – a megelőzés jegyében Zánka – a megelőzés jegyében
>>> További képek a galériában <<<