Hírek


Első helyezés a zalaegerszegi II. Restart Extreme TV-torony Futáson
2018. július 06. 12:20
A tavalyi sikeres rendezés után idén újra Zalaegerszegen a Tv-toronyban rendezték a II. Restart Sportfesztivál keretein belül a II. Restart Extreme TV-torony futást, ahol a versenyzőknek a szokványos lépcsőfutástól eltérően nehezítő körülmények leküzdésével kellett feljutniuk a megyeszékhely TV-tornyának közel ötven méteren lévő kilátószintjére.

A rendezvényt Egri Gyula tűzoltó ezredes, megyei igazgató nyitotta meg. A köszöntőben az ezredes sportszerű és balesetmentes versenyzést kívánt a versenyzőknek, valamint üdvözölte a szép számban megjelent hivatásos és önkéntes tűzoltókat, akik ellátogattak a Zala megyei megyeszékhelyre.

A megmérettetésre hetvenhárom hivatásos, önkéntes tűzoltó érkezett az ország minden pontjából, hogy teljesítsék a kihívásokkal teli versenytávot. A toronyfutás legfiatalabb indulója húsz, míg legidősebb indulója hatvankét éves volt, így meglehetősen színes korosztályok alkották a mezőnyt.

A versenyzőknek még a lépcsőfutás előtt négy feladatot kellett leküzdeniük. Először két „B” tömlőt kellett a rajtvonaltól tíz méterre elhelyezett raklapokra elhelyezniük, utána egy közel nyolcvan kilogrammos tehetetlen emberi testet szimuláló bábut kellett az adott pontig elhúzniuk, majd egy puttonyfecskendőből öt liter vizet a lehető leggyorsabban kijuttatni, ezt követően lassító sikán leküzdésével értek el a Tv torony lábához. Innentől indult az ötven méter meghódítása, azonban a felfutás során is több helyen szűkítések nehezítették a tűzoltók menetelését a kilátószinten elhelyezett célig.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából a versenyen részt vett Kiss Bence tű. őrmester, Kocor Roland tű. százados és Németh György tű. őrmester, míg kategóriájában Pál Katalin tű. hadnagy 1. helyezést ért el. Nekik, és a versenyen résztvevőknek ezúton is gratulálunk!

Fotós: Farkas Eszter tű. ftőrm - Zala MKI

 

Kapcsolódó képek:

Első helyezés a zalaegerszegi II. Restart Extreme TV-torony Futáson