Hírek


Heti hírmondó (27. hét)
2018. július 10. 13:04
Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Összeütközött egy kisbusz és egy gépkocsi július 2-án délután Veszprém külvárosában, a Stadion utca és a Wartha Vince utca kereszteződésében. A balesethez a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A mentőszolgálattól kapott információink szerint a balesetben egy ember sérült meg könnyebben.

Egy körülbelül negyven négyzetméter alapterületű, egyszintes lakóépület több helyisége égett Somlószőlősön, az Arany János utcában, július 3-án késő este. A tűzesethez a pápai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzoltórajok az épületből egy gázpalackot is kihoztak. A lakóházban egy ember élt életvitel szerűen, aki az épület megrongálódása miatt nem térhetett vissza otthonába, elhelyezéséről a település polgármestere gondoskodott.

Kigyulladt egy szlovén felségjelzésű papírhulladékot szállító kamion július 5-én késő délután, a 8-as főút bándi szakaszán. A tűzhöz Ajkáról és Veszprémből érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik közös erővel, négy vízsugárral oltották el a lángokat, majd elvégezték a jármű visszahűtését és átvizsgálását. Az eset során senki nem sérült meg.