Hírek


Radiológiai ismereteiket frissítették fel
2018. július 20. 12:11
A Katasztrófavédelmi Mobil Labor, valamint a veszélyes áru-szállítás ellenőrzést végző állományának tartott képzést az iparbiztonsági szakterület pénteken délelőtt a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A felkészítést a jelentés beadást követően Dányi Béla tű. dandártábornok megyei igazgató szavai nyitották, aki az elmúlt félév értékelése mellett feladatot szabott az előttünk álló időszakra. A dandártábornok beszédében kitért a KML helyére és szerepére a katasztrófavédelmi rendszerben, emellett felhívta a figyelmet az állomány felelősségére, valamint a képzések és felkészítések fontosságára, hiszen mint mondta a komplex beavatkozások során kettős feladat hárul a labor szakembereire, hiszen a beavatkozó állomány biztonságának növelése mellett az adott kárhelyszín környezetében élő lakosság biztonságát is fokozniuk kell.

A megnyitót követően Nagy Péter tű. őrnagy tartott gyakorlati elemekkel egybekötött elméleti felkészítést radiológiai ismeretekből. Az őrnagy elmondta, a beavatkozások zömét ugyan nem sugárfertőzött környezetben végzi az állomány, mégis fontos, hogy az alapvető magatartási szabályokkal mindannyian tisztában legyenek.

A képzés második felében a szakterület vezetője, Antóni Miklós tű. alezredes értékelte a veszélyes áru-szállítás tapasztalatit. Kitért az ellenőrzések hibafeltárási statisztikáira, valamint meghatározta a második félévben végrehajtandó feladatokat.

A felkészítés számonkéréssel zárult.

Fotós: Helt Ákos tű. hadnagy

 

Kapcsolódó képek:

Radiológiai ismereteiket frissítették fel Radiológiai ismereteiket frissítették fel Radiológiai ismereteiket frissítették fel
>>> További képek a galériában <<<