Hírek


Heti hírmondó (31. hét)
2018. augusztus 06. 15:37
Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Fának csapódott augusztus 1-jén kora délután egy platós kisteherautó a 82-es főúton Csesznek és Zirc-Kardosrét között. A járműben hat személy utazott, mindannyian megsérültek a balesetben, míg az egyikük be is szorult. A mentés során őt a járműből a zirci önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben.

Augusztus 2-án éjjel Szerecseny településen egy 50 m2-es földszintes családi ház teljes terjedelmében égett. A pápai hivatásos és a téti önkéntes tűzoltók a tüzet eloltották. Az épületben két személy lakott, az egyikük égési sérüléseket szenvedett, a mentők a győri kórházba szállították.

A 73-as főút 13-as km szelvényénél két személygépkocsi ütközött augusztus 3-án, két személy könnyű sérüléseket szenvedett, egyiküket a veszprémi kórházba szállították. Veszprémi hivatásos tűzoltóegységek végezték a munkálatokat, mely során az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Augusztus 5-én a 77-es út 2-es km szelvényénél, Nemesvámos külterületén kisbusz felborult. Két személy könnyű sérüléseket szenvedett, a mentők a veszprémi kórházba szállították őket. Az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben, amíg a veszprémi hivatásos tűzoltók elvégezték a műszaki mentési munkálatokat.