Hírek


Heti hírmondó (40. hét)
2018. október 08. 15:16
Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Tűz ütött ki Zircen, egy Vitális István utcai társasház egyik lakásában október 3-án este. A tűzhöz a veszprémi hivatásos és a zirci önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet . Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Október 4-én hajnalban Dobára, egy családi ház melléképületéhez riasztották a tűzoltókat. Az esethez az ajkai hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik gyorsan megfékezték a lángokat, így a tűz a családi házra nem terjedt át, a melléképületben azonban egy személygépkocsi teljesen kiégett. Az eset során senki sem sérült meg.

 

Lesodródott az úttestről és árokba borult egy személyautó a Devecser és Somlóvásárhely közötti útszakaszon október 5-én délelőtt. Az esethez az ajkai hivatásos és a devecseri önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet, majd elvégezték a műszaki mentési munkálatokat. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők ellátták. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

 

Október 6-án délután tűz keletkezett egy használaton kívüli, korábban szoláriumként használt üzlethelyiség kapcsolószekrényében, Veszprém belvárosában.  A helyszínre érkező veszprémi hivatásos tűzoltók lángokat nem találtak, ezért az egységre csak a füsttel telített helyiségek gépi szellőztetése maradt.

Fotós: illusztráció