Hírek


Véradás az áldozatokért a természeti katasztrófák csökkentésének világnapján
2018. október 10. 15:27
1989 óta minden év októberének második szerdája a természeti katasztrófák áldozatainak emléknapja. A katasztrófavédelemnél ez alkalomból idén is véradást tartottak a laktanyákban Veszprémben, Ajkán és Pápán október 10-én.

Az ENSZ a természeti csapásokat globális problémának tekinti, ezért már az 1990-es években is ajánlásokat dolgozott ki a prevenciós tevékenységre és a pusztító hatás csökkentésére vonatkozóan.

Mivel hazánk a természeti katasztrófák vonatkozásában a legsérülékenyebb országok közé tartozik, a klímaváltozás természeti sokszínűségre gyakorolt hatása szempontjából, a katasztrófavédelem szakmai tevékenységében az Európai Unióhoz történt csatlakozás óta a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektetnek a megelőzésre. A természeti csapások megelőzésében a lakosság számíthat a szakemberek és a társadalom támogatására. A megelőzésben a lakosság környezettudatos életvitelének is kiemelt szerep jut.

A megye tűzoltói, és a katasztrófavédelmi kirendeltségek munkatársai ezúttal is „vérüket adták” az áldozatok emlékére, mellyel prevenciós munkájuk mellett további három életet mentettek meg.

A katasztrófavédelem állománya azonban az elmúlt időszakban is sokszor vett részt véradó napokon, és irányított véradáson is célzottan segítettek bajba jutott embertársaikon.

Fotós: Pápai HTP - Horváth Sándor tű. alezredes/Veszprém MKI

 

Kapcsolódó képek:

Véradás az áldozatokért a természeti katasztrófák csökkentésének világnapján Véradás az áldozatokért a természeti katasztrófák csökkentésének világnapján Véradás az áldozatokért a természeti katasztrófák csökkentésének világnapján