Hírek


Életmentés füstölő épületből és mélyből Újdörögdön
2018. október 31. 13:12
Október 29-31. között három napon át tartottak kirendeltségi szintű begyakorló gyakorlatot a Nyirád külterületén található Újdörögd Bázis és Romváros honvédségi területen a katasztrófavédelem egységei és a honvédségi tűzoltó raj.

A kirendeltségi szintű szituációs begyakorló gyakorlaton füsttel telített helyiségből és közműalagútból való életmentést, majd a mélyből mentést is gyakorolhatták az ajkai és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók. A gyakorlaton a katasztrófavédelmi egységek mindhárom szolgálati csoportja részt vett, és hozzájuk csatlakozott a honvédségi tűzoltó raj és a Nyirádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is.

A katasztrófavédelem és a honvédség közötti együttműködési megállapodás keretében lezajlott programon a rendvédelmi szervek közösen hajtották végre a mentési feladatokat annak érdekében, hogy valamennyi szerv állománya készségszinten alkalmazza a mentési technikákat és a megfelelő védőfelszereléseket az életben bekövetkező káreseményeknél.

 

Az egységek a gyakorlat során a füsttel telített térből légzőfelszerelésben mentették a sérültet mentőágy segítségével, és a csatornából is ennek alkalmazásával emelték ki a bajbajutottat. A mélyből mentés során alkalmuk volt a dugólétra szerelés gyakorlására, a sérültet pedig KED mellény segítségével emelték a felszínre.

Fotós: Soós Ferenc tű. alezredes, tűzoltósági felügyelő - Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

 

Kapcsolódó képek:

Életmentés füstölő épületből és mélyből Újdörögdön Életmentés füstölő épületből és mélyből Újdörögdön Életmentés füstölő épületből és mélyből Újdörögdön
>>> További képek a galériában <<<