Hírek


Fekvenyomásban is állva maradtak
2018. november 09. 10:04
Veszprém megye is képviseltette magát november 8-án, a katasztrófavédelem Székesfehérváron megrendezett fekvenyomó bajnokságán. A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye is volt.

Idén rekord létszámú, több mint százharminc erős ember állt ki megmérkőzni egymással és a súlyokkal. A dobogó legfelső fokára kétszázhúsz kilós eredménnyel állt fel a győztes.

Az Alba Regia Sportcsarnokban Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a fővárosi és a megyei igazgatóságok, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Gazdasági Ellátó Központ csapatát.

A bajnokságot női és férfi kategóriában, több kor- és súlycsoportban rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga szabályzata szerint. Ennek alapján a versenyző a vezető bíró indítása után engedte le a mellkasára a rudat, majd annak mozdulatlanságát egy újabb vezényszóval jelezték. A súlyokkal megrakott rudat ezután a karok kiegyenesítésével kellett kinyomni, és ugyancsak mozdulatlanul tartani a záró vezényszóig. A feladat végrehajtását, vagyis a résztvevők által választott súly szabályos emelését három bíró értékelte.

Az egyéni versenyszámoknál a súlycsoportonkénti első három helyezettet minden kategóriában éremmel és oklevéllel díjazták. Az abszolút női és abszolút férfi kategóriák korcsoportonkénti dobogósait, valamint a csapatverseny első három helyezettjét serleggel jutalmazták.  

Veszprém megye legjobb eredményét Józsa Balázs c. tűzoltó főtörzsőrmester, a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője érte el, aki korcsoportjában második lett. A megmérettetésen részt vett Bónáné Csapó Erika tűzoltó alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humán szolgálatvezetője és Vattai Balázs tűzoltó őrmester, aki szintén a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesít szolgálatot. 

A díjakat dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője és Magosi Lajos tűzoltó ezredes adta át.  

A katasztrófavédelem öt pontszerző bajnokságán összesen ezerháromszáz kolléga vett részt. A fekvenyomó versennyel egyben lezárult az idei évi pontszerző bajnokság is, ahol eldőlt a végső sorrend.

Fotós: Bónáné Csapó Erika tű. alezredes – Veszprém MKI, illetve Fejér MKI

 

Kapcsolódó képek:

Fekvenyomásban is állva maradtak Fekvenyomásban is állva maradtak Fekvenyomásban is állva maradtak
>>> További képek a galériában <<<