Hírek


Közlekedési nehézséget okozott az ónos eső a megye útjain hétfőn
2019. január 28. 15:25
Egymást érték a műszaki mentést igénylő közúti balesetek az ónos eső miatt jégpályává változott utakon január 28-án, Veszprém megye útjain.

Hajnali negyed hat körül érkezett az első riasztás január 28-án, hogy a 8-as számú főúton Városlőd és Gombáspuszta között egy kamion a szalagkorlátot átszakítva árokba csúszott. A helyszínre az ajkai hivatásos tűzoltók vonultak, akik a forgalmi akadályt képező járművet előbb áramtalanították, majd az időközben helyszínre érkező daruszer segítségével teljes útzár mellett elvégezték a műszaki mentési munkálatokat. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Reggel negyed nyolc körül történt a második baleset, ugyancsak Városlőd térségében, de a 83-as főúton, ahol szintén egy teherautó csúszott az árokba és forgalmi akadályt képezett. A műszaki mentést az ajkai hivatásos tűzoltók végezték, az eset során senki sem sérült meg.

Lovas település Hétvezér utcájában is megcsúszott egy személygépkocsi reggel kilenc óra körül. A gépkocsi nekiment egy ház kerítésének és egy elektromos dobozt, valamint egy közúti táblát is összetört. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók a járművet levontatták a villamos elosztószekrényről, a mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszon félpályás útlezárás volt érvényben. Személyi sérülés ebben a balesetben sem történt.

Negyed tíz előtt nem sokkal Ajka és Úrkút között egy pótkocsis tehergépkocsi fordult keresztbe az úton. A balesetben senki sem sérült meg, de pótkocsi megdőlt, a benne szállított áru kiszóródott, forgalmi akadályt képezett. Az ajkai hivatásos tűzoltók érkeztek ki a jármű mentéséhez, és a munkálatokat forgalomkorlátozás mellett végezték.

A 8-as számú főúton, Öskü térségében reggel fél tíz körül egy Várpalota felé tartó személygépkocsi csúszott az árokba. A pétfürdői hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, és végezték el a műszaki mentési munkálatokat. Az autóban két személy utazott, egyikük sem sérült meg a balesetben.

Délután egy óra után pár perccel Ajkán, a Liliom utcában is elakadt egy tehergépkocsi. Az ajkai hivatásos tűzoltók vonultak a kamion mentésére, és drótkötél segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Ez az eset is személyi sérülés nélkül zárult.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság óvatosságra és a szokásosnál nagyobb odafigyelésre inti a közúti közlekedésben részt vevőket. A téli időjárás során különösen fontos felkészülni a váratlan helyzetekre. Ónos esőben a téli abroncsok is csúsznak, válassza meg helyesen a sebességét, hogy elkerülje a hasonló eseteket! Elindulás előtt tájékozódjon az út és meteorológiai viszonyokról a met.hu, illetve az utinform.hu oldalakon. Ezek mellett pedig mind a közúti közlekedés során, mind a meteorológiai előrejelzésekben is számíthat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság veszélyhelyzeti tájékoztató rendszerére, a VÉSZ (Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás) nevű mobiltelefonos alkalmazásra. 

 

A videó a Városlőd és Gombáspuszta közötti balesetnél készült, a fotók ugyancsak ott és az úrkúti balesetnél készültek.

Fotók és videó: Csondor Henrietta ka. – Veszprém MKI

 


 

Kapcsolódó képek:

Közlekedési nehézséget okozott az ónos eső a megye útjain hétfőn Közlekedési nehézséget okozott az ónos eső a megye útjain hétfőn Közlekedési nehézséget okozott az ónos eső a megye útjain hétfőn
>>> További képek a galériában <<<