Hírek


Rádiós képzés az igazgatóságon
2019. február 07. 15:10
A katasztrófavédelem, a felső küszöbértékű veszélyes üzemek képviselői és a kormányzati célú hírközlési szolgáltatásért felelős vállalat, a Pro-M Zrt. szakembereinek részvételével tartottak az Egységes Digitális Rádiórendszer (EDR) rádiókészülékeinek használatára felkészítő egyeztetést a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon február 7-én, csütörtökön.

Az üzemek képviselőit Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató köszöntötte, majd Vida Sándorné Balog Katalin tűzoltó alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő beszélt a rádiók jogszabály által előírt használatának szükségességéről. Az EDR rádiók beszerzését kormányrendelet tette szükségessé a kiemelt veszélyforrást jelentő, úgynevezett felső küszöbértékű üzemek számára 2018. december 31-éig. A készülékek segítséget nyújtanak az üzemek szakemberei számára káresemények idején a hatóságokkal és a katasztrófavédelemmel való hatékonyabb kapcsolattartásban.

A főfelügyelőt követően a szolgáltatásról, a készülékek sajátosságairól tájékoztatták az üzemek képviselőit a Pro-M Zrt. munkatársai, majd pedig a készülékek használatával kapcsolatos praktikus tanácsokat is adtak. A rádiók használatára kötelezett üzemek megjelent szakemberei a rádióforgalmazás szabályait is elsajátították a megyei főügyeleti osztályvezetőtől, Antal Tibor tűzoltó alezredestől.

A veszélyes üzemek képviselői a képzés végén a saját munkavégzésük során megtörtént, vagy életszerű példákból merítve kérdezhették a szakembereket az EDR rádiók használatával kapcsolatban.

Fotós: Csondor Henrietta ka. - Veszprém MKI

 

Kapcsolódó képek:

Rádiós képzés az igazgatóságon Rádiós képzés az igazgatóságon Rádiós képzés az igazgatóságon
>>> További képek a galériában <<<