Hírek


Vasárnap történt
2019. február 11. 14:48
Tűzesetek és műszaki mentések adtak munkát vasárnap a megye tűzoltóinak.

Február 10-én, vasárnap hajnalban Iszkázon, a Kossuth utcában gyulladt ki egy családi házzal egybeépített melléképület. Teljes terjedelmében égett a mintegy száz négyzetméteres építmény, amelyben baromfit, szerszámokat és kisgépeket tartottak. Az ingatlan teteje megsemmisült, de a családi házra nem terjedt át a tűz. Az ajkai és a pápai hivatásos tűzoltók fojtották el a lángokat. Az egységek huszonhat baromfit kihoztak az épületből. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Hajnali fél négykor Veszprém Pajta utcájába vonultak a veszprémi hivatásos tűzoltók, ahol egy személygépkocsi kerítésnek ütközött. Az autóban öt személy utazott, akik közül ketten könnyű sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A pápai hivatásos tűzoltók vonultak vasárnap délelőtt Bakonyszentivánra, a Rákóczi utcába, ahol két kutya kútba esett. A pórul járt állatokat dugólétra és mentőkötél segítségével szabadította ki szorult helyzetükből a pápai egység.

Tegnap pár perccel este 10 óra után Somlóvásárhely Rákóczi utcájában egy 80 m2-es családi ház beépített tornácán keletkezett tűz. Az eset során személyi sérülés nem történt. Az ajkai hivatásos és a somlóvásárhelyi önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egységek a tűzoltási munkák során egy darab propán-bután gázpalackot hoztak ki az épületből sértetlenül. A tűzeset következtében az épület lakhatatlanná vált, három felnőttet és három gyermeket rokonoknál helyeztek el.

Az ajkai hivatásos tűzoltók este tíz óra után vonultak Bakonypölöskére, ahol az Ady utca végén égett avar és száraz fű mintegy száz négyzetméteren. Az egység lángokat gyorsbeavatkozó segítségével fékezte meg.

Tegnap éjszaka Nyárádon, a Szabadság utcában égett egy különálló, ötven négyzetméteres fa tárolóépület. A pápai hivatásos tűzoltók a közművek kiszakaszolását követően három vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A tűz keletkezési okainak feltárására a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

A képek a nyárádi tűzesetnél készültek.

Fotós: Pápai HTP

 

Kapcsolódó képek:

Vasárnap történt Vasárnap történt Vasárnap történt
>>> További képek a galériában <<<