Hírek


Sok tűzoltói beavatkozás volt a hétvége első napján
2019. március 11. 13:16
Szombaton reggel a tapolcai önkormányzati tűzoltók avatkoztak be a tapolcai Május utcában, ahol egy nagyméretű faág letörött és a járókelőket veszélyeztette.

A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók közúti balesethez vonultak szombaton a 71-es főút 43-as km szelvényéhez, Tihany külterületén. A balesetben két személygépkocsi ütközött, személyi sérülés nem történt, a tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették.

Szombat este Pápára és Badacsonytomajba is vonultak hivatásos tűzoltó egységek, mindkét helyen kéményben lerakódott korom égett.

Egy ötven négyzetméteres lakóház tetőszerkezetének fele égett szombat este Cseszneken, a Vasút utcában. A tűz az épület mögött tárolt mintegy húsz köbméternyi tűzifára is átterjedt. A kisbéri hivatásos, a zirci önkormányzati és a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltók három vízsugárral dolgoztak a helyszínen. A tűzeset során ház lakhatatlanná vált, személyi sérülés azonban nem történt.

Szombat késő este pedig Királyszentistván külterületén lévő hulladékkezelő egyik csarnokában csaptak fel a lángok. Mintegy 400 m2-en összerakott szemét égett. A tűzhöz a balatonfűzfői, a pétfürdői és a veszprémi hivatásos egységek mellett a veszprémi Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor is vonult. A káreset kapcsán lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Vasárnap este a pétfürdői hivatásos tűzoltók a várpalotai Thury György téren nagyméretű letörött faághoz vonultak, mert az a járókelőket veszélyeztette.

Hétfő reggel a viharos szél három helyen döntött ki fákat emiatt Veszprémbe, Pápára és Bakonybélbe kellett vonulni a megye tűzoltóinak. Márkón és Pétfürdőn pedig egy-egy családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a viharos erejű szél.

 

Fotós: Veszprém MKI KMSZ / Kisbéri Katasztrófavédelmi Őrs kollégái

 

Kapcsolódó képek:

Sok tűzoltói beavatkozás volt a hétvége első napján Sok tűzoltói beavatkozás volt a hétvége első napján Sok tűzoltói beavatkozás volt a hétvége első napján