Hírek


Bála, nádkéve égett, kéményben lerakódott korom izzott, autó borult árokba
2019. április 12. 09:25
Április 11-én, csütörtökön az ajkai és a badacsonytomaji hivatásos, a balatonfüredi és a zirci önkormányzati tűzoltók mellett a somlóvásárhelyi önkéntesek is műszaki mentésekhez, kisebb tűzesetekhez vonultak.

Balatonszőlős és Pécsely közötti úton lesodródott az úttestről és árokba borult egy autó. A balesetben egy személy sérült, akit a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók szabadítottak ki a járműből, miután áramtalanították azt. A sérültet átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Olaszfalu település határában két körbála égett, amit a zirci önkormányzati tűzoltók vízsugárral és kézi szerszámokkal oltottak el.

Badacsonylábdihegy külterületén harminc négyzetméteren összerakott nádkévék kaptak lángra. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók vízsugárral és kézi szerszámokkal végezték a tűzoltást.

Az ajkai hivatásos és a somlóvásárhelyi önkéntes tűzoltók Somlóvásárhelyre, egy Szabadság utcai családi házhoz vonultak ahol a kéményben lerakódott korom izzott. Az egységek három vízsugárral végezték a kürtő és a körülötte lévő padló visszahűtését, a kéményből pedig eltávolították a lerakódást, így az használható maradt. Személyi sérülés az eset során nem történt.

A kép illusztráció.