Hírek


Töltés közben gyulladt ki egy segway Balatonfűzfőn
2019. május 08. 15:35
Két műszaki mentés és két tűzeset adott munkát Veszprém megye tűzoltóinak május hetedikén, kedden. Ismét volt közúti baleset, égett összehordott szemét és kigyulladt egy elektromos segway is.

A reggeli órákban történt baleset Veszprémben, a Budapesti úton, a városjelző tábla közelében. Két személygépkocsi ütközött össze, amik forgalmi akadályt képeztek. A veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd elvégezték a műszaki mentést. A balesetben nem történt személyi sérülés.

A tapolcai önkormányzati és a zalahalápi önkéntes tűzoltókat riasztották Sáska és Hegyesd közé, egy murvás út mellé, ahol egy személyautó árokba hajtott. A járműben tartózkodó személyt az egységek kiszabadították, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították.  

Hajmáskéren, a Petőfi Sándor utcában összehordott szemét égett, amit a pétfürdői hivatásos tűzoltók vízsugárral oltottak el, majd elvégezték az utómunkálatokat. Az eset nem járt személyi sérüléssel.

Balatonfűzfő hivatásos tűzoltóit a balatonparti város Gagarin utcájába, egy háromszintes társasház egyik lakásához riasztották éjszaka, ahol egy kétkerekű, önegyensúlyozó eszköz akkumulátora töltés közben kigyulladt. A tulajdonos az egység kiérkezése előtt megkezdte a tűzoltást, így az nem terjedt tovább. A tűzoltók átszellőztették a lakást és a lépcsőházat. Senki sem sérült meg a káresetnél, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.