Hírek


Szerda a műszaki mentések napja volt
2019. május 09. 10:00
Tűzhöz nem, balesetekhez, leszakadt faághoz és elakadt teherautókhoz kellett vonulni a tűzoltóknak május 8-án, szerdán.

Tapolca Vasút utcájában megsüllyedt egy kisteherautó, ami a gyalogos forgalmat akadályozta. A tapolcai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és segítettek a kisteherautónak a továbbhaladásban. Személyi sérüléssel nem járt az eset.

Badacsonytomaj hivatásos tűzoltóit egy viharban leszakadt faág levágásához riasztották Badacsonytomajra, a Helbeck útra, ami mind a gyalogos, mind a járműforgalmat veszélyeztette. Az egység dugólétra és motoros láncfűrész segítségével távolította el a veszélyesen lógó faágat. Senki sem sérült meg az esettel összefüggésben.

Szalagkorlátnak hajtott egy személygépkocsi a 8-as számú főúton, Kislőd külterületén. Az ajkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a rendőrségi helyszínelés után a forgalmi akadályt megszüntették. A balesetben személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés ideje alatt forgalomkorlátozás volt érvényben.

A veszprémi hivatásos tűzoltók a megyeszékhely Egyetem utcájában végezték egy elakadt nyerges vontató műszaki mentését. Az eset során személyi sérülés nem történt, a rakomány is sértetlen maradt.

Illusztráció: Csondor Henrietta tű. hadnagy