Hírek


Már nekik sem csak álom – Bővült a veszprémi tűzoltóság állománya
2019. május 17. 14:00
Fél napra két fővel erősödött a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya a "Neked munka, nekem álom!" program keretében. Az országos kampány célja, hogy elősegítse a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek társadalmi befogadását és foglalkoztatási rehabilitációját. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság örömmel csatlakozott a kampányhoz és váltotta valóra két személy munkaálmát, akik egy napra tűzoltók lehettek.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Neked munka, nekem álom! program keretében május 17-én látta vendégül a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon Király Bernát Lászlót és Nagy Mártont, akik álmaik munkájaként a tűzoltói hivatást nevezték meg.

A fél munkanapos nyílt nap a résztvevők számára Nagy Péter tűzoltó százados, a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesének mentorsága alatt zajlott, akinek segítségével betekintést nyerhettek a tűzoltói munkába, látogatást tettek a laktanya azon területén, ahová egy átlagos laktanyalátogatáskor nem juthatnának el, így a hálótermekbe, az étkezőbe, a sport- és rekreációs helyiségekbe. Megismerkedhettek a tűzoltók felszereléseivel, a beavatkozásokon használt eszközökkel, járművekkel.

A tűzoltói munkával kapcsolatban személyesen a beavatkozásokat végző tűzoltóknak tehették fel kérdéseiket, bepillanthattak a híradó ügyeletesek munkájába, és beöltözhettek tűzoltó bevetési felszerelésbe. Örömmel ismerkedtek és vették kézbe tűzeseteknél és műszaki mentéseknél használt eszközöket is.

A katasztrófavédelem fontosnak tartja a fogyatékos, illetve a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjával, társadalmi befogadásával és egyenjogúságával összefüggő törekvéseket, életminőségüket, hangulatukat pozitív irányba előmozdító akciókat és sosem zárkózott el attól, hogy jótékonysági rendezvények aktív résztvevője legyen. Ezért fogadta a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes állománya örömmel Bernátot és Mártont maguk közé mint alkalmi tűzoltót. A katasztrófavédelem területén dolgozó szakemberenek a mindennapokban is feladata embertársaink segítése, életük és értékeik védelme, ezért támogatta örömmel Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület mostani kezdeményezését.

 

Fotó: Csondor Henrietta tű. hadnagy


 

Kapcsolódó képek:

Már nekik sem csak álom – Bővült a veszprémi tűzoltóság állománya Már nekik sem csak álom – Bővült a veszprémi tűzoltóság állománya Már nekik sem csak álom – Bővült a veszprémi tűzoltóság állománya
>>> További képek a galériában <<<