Hírek


Huszonöt munkagép segíti az oltást Királyszentistvánon, veszélyes anyag továbbra sincs az egészségügyi határértéket meghaladó mértékben a levegőben
2019. augusztus 12. 11:19
Másfél napja tartanak az oltási munkálatok a királyszentistváni hulladékfeldolgozóban szombat délután keletkezett tűznél. Jelenleg nyolc egység, huszonöt munkagép dolgozik az oltásnál. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései szerint az egészségügyi határértéket maghaladó mértékben nincsen káros anyag a levegőben.

Az egységek továbbra is a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végzik a tűzoltást. A riasztási fokozatot csökkentették, a lánggal való égést sikerült megszüntetni. Jelenleg a munkagépek segítségével földdel takarják be a még izzó részeket a tűz elfojtása érdekében.

A katasztrófavédelmi mobil labor a szél irányának megfelelően járja a környező településeket és méréseket végez, azonban sem eddig, sem jelenleg egyetlen helyen sem mértek az egészségügyi határérték feletti adatokat. Az oltási munkálatok még nem fejeződtek be, a hulladék még füstöl, ezért a környező településeken is füstszagot lehet érezni, ami az égés természetes velejárója. Amennyiben nincs légmozgás, a füst megül az alacsonyabb helyeken, akár összefüggő fátyollal borítva a vidéket. Erősebb légmozgások esetén azonban ez a jelenség megszűnik.

Lakosságvédelmi intézkedésekre a mobil labor mérési eredményeinek ismeretében nincsen szükség.

 

Fotók: Vas Gábor tűzoltó alezredes, Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy


 

Kapcsolódó képek:

Huszonöt munkagép segíti az oltást Királyszentistvánon, veszélyes anyag továbbra sincs az egészségügyi határértéket meghaladó mértékben a levegőben Huszonöt munkagép segíti az oltást Királyszentistvánon, veszélyes anyag továbbra sincs az egészségügyi határértéket meghaladó mértékben a levegőben Huszonöt munkagép segíti az oltást Királyszentistvánon, veszélyes anyag továbbra sincs az egészségügyi határértéket meghaladó mértékben a levegőben
>>> További képek a galériában <<<