Hírek


Balatonalmádiban mozdony gyulladt ki, Eplény közelében négy autó ment egymásba
2019. augusztus 13. 14:24
Augusztus tizenkettedikén délelőtt egy mozdonytűz, este egy négyes karambol miatt riasztották a tűzoltókat Veszprém megyében. Balatonedericsen pedig teherautóba csúszott személyautót kellett menteni.

Összeütközött egy teherautó és egy személygépkocsi hétfő reggel a 84-es főút balatonedericsi szakaszán. A balesetet szenvedett járművek műszaki mentéséhez a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat riasztották. A kamion a személyautót egy vasúti átjáróban keresztben a sínekre lökte, ezért a műszaki mentés idejére a vasúttársaság a vonatforgalmat leállította. Az egység áramtalanította a járműveket, majd a személyautót csörlő segítségével levontatta a sínekről. A helyszínre a mentőszolgálat is kiérkezett. A műszaki mentés ideje alatt forgalomkorlátozás volt érvényben.

Kigyulladt egy menetrend szerint Budapestről Tapolcára tartó, személyvagonokat vontató dízel üzemű mozdony a balatonalmádi vasútállomáson. A tűz oltására a balatonfűzfői, a pétfürdői és a pápai hivatásos tűzoltók vonultak. A helyszínen a mozdony vezetője porraloltó készülékkel megkezdte az oltást, a vasúttársaság munkatársai pedig lekapcsolták a mozdonyról a vontatott öt vagont. A személyvonaton a tűz idején háromszáz ember tartózkodott, a peronon körülbelül százhuszan várakoztak. Őket az oltás idejére kivezették a vasútállomás területéről, útjukat a következő, menetrend szerint közlekedő járattal tudták folytatni. A tűzoltók egy vízsugárral oltották a lángokat, majd végezték a mozdony visszahűtését. A mentőszolgálat munkatársaira a helyszínen nem volt szükség. (Fotók: Pétfürdői HTP)

Négy személyautó ütközött a 82-es főúton, Eplény és Gyulafirátót között. A balesethez a veszprémi hivatásos és a zirci önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket, és megszüntették a forgalmi akadályt. A járművekben összesen kilenc személy utazott, a helyszínre több mentő érkezett. Egy ember beszorult az egyik autóba, őt feszítővágóval szabadították ki a tűzoltók a kocsijából, majd átadták a mentőknek. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt az érintett szakaszon. (Fotók: Csondor Henrietta tű. hadnagy)


 

Kapcsolódó képek:

Balatonalmádiban mozdony gyulladt ki, Eplény közelében négy autó ment egymásba Balatonalmádiban mozdony gyulladt ki, Eplény közelében négy autó ment egymásba Balatonalmádiban mozdony gyulladt ki, Eplény közelében négy autó ment egymásba
>>> További képek a galériában <<<