Hírek


Veszprémi elsőtisztet is köszöntöttek a főigazgatóságon
2019. augusztus 29. 15:31
Tiszti kinevezéseket, elismeréseket és ajándéktárgyakat adott át augusztus huszonnyolcadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese a szervezet fővárosi központjában.

Az ünnepségen több mint harmincan vehették át első tiszti kinevezésüket Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, főigazgató-helyettestől, köztük a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába szóló tűzoltó hadnagy kinevezését Nagy László tűzoltó törzsőrmester. Az elsőtisztek a rendezvényen fogadalmat tettek. A tábornok többeknek hősies helytállásukért elismerést adott át, emellett átnyújtotta a belügyminiszter és az országos katasztrófavédelmi főigazgató születésnapi ajándéktárgyait is.

A rendezvény végén Erdélyi Krisztián először az első tiszti kinevezésüket átvevő kollégákhoz szólt. Sok sikert kívánt nekik a tiszti pályához, majd arról beszélt, hogy számos akadályon kell keresztüljutniuk ahhoz, hogy elmondhassák, tisztek lettek. Van azonban ennél egy egyszerűbb mérce is – folytatta a tábornok: akkor lesz valakiből tiszt, amikor a beosztottjai elkezdik ekként kezelni. A főigazgató-helyettes a fogadalom egyik mondatát ajánlotta a kollégák figyelmébe: „alárendeltjeimről legjobb tudásom szerint gondoskodom”. Mint hangsúlyozta, alakuljon bárhogyan is a pályájuk a jövőben, ezt a kitételt sohase felejtsék el.
 
A tábornok a hősies helytállásukért elismerésben részesült kollégákat példaként állította a katasztrófavédelem teljes személyi állománya elé. Kijelentette, ők az esküjükben foglaltaknál sokkal többet tettek.

A születésnaposoknak gratulálva a főigazgató-helyettes úgy fogalmazott, mindenki annyi éves, amennyinek érzi magát.