Hírek


Felborult traktor, kigyulladt autó
2019. szeptember 04. 16:03
Kedden és szerdán sem pihentek megyénk tűzoltói. Útra dőlt fák, felborult traktor, balesetek és kigyulladt autó szerepeltek a riasztási lapokon szerda délutánig Veszprém megye tűzoltóságain.

Szeptember harmadikán tizenöt méter magas, lombos fa dőlt az úttestre Balatonkenese külterületén, ami a teljes útpályát elfoglalta. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel felaprították, majd eltávolították a növényt az útról. Csopakon egy nagyméretű fa dőlt a szomszédos telken álló családi ház tetejére a Hársfa utcában. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók a tizenhárom méteres fenyőt, ami a tetőcserepekben okozott kárt, láncfűrész segítségével darabolták fel (Fotók: Balatonfüred ÖTP). Herenden ugyancsak egy nagyméretű fa lehasadt ágát kellett motoros láncfűrésszel levágni a veszprémi hivatásos tűzoltóknak, mert azt ugyan az alatta lévő faágak tartották, de gyalogos és járműforgalmat veszélyeztetett.  

A pétfürdői hivatásos tűzoltók Várpalota Tési útjára vonultak, ahol egy személygépkocsi tért le az útról, többször megpördült, és a kerekein állt meg. A járműben csak annak vezetője utazott, akihez a mentőket is riasztották. Az egység az autót áramtalanította.

Badacsonytomaj hivatásos egysége Balatonszepezden, a 71-es út mentén kigyulladt aljnövényzetet oltott. A száz négyzetméteres fás, ligetes területen egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Nagyacsád és Nemesgörzsöny között egy traktor és annak pótkocsija borult fel. A jármű gabonát szállított, ami a balesetben szétszóródott. A traktorból olaj folyt az úttestre, amit az egység a közútkezelő szakembereivel együtt felitató anyaggal itatott fel. A rakományt egy rakodógép eltávolította, a traktort és a róla lekapcsolt pótkocsit felállították. A pótkocsit az egység levontatta az úttestről. A műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon.

Szeptember negyedikén két gépkocsi ütközött össze a mindszentkállai és a szentbékkállai elágazások közötti út 11-es kilométerszelvényénél. A helyszínre kiérkezett badacsonytomaji hivatásos tűzoltók a kocsik áramtalanítása után feszítővágóval mentették az egyik járműbe beszorult embert. Őt mentőhelikopter szállította el a helyszínről. A másik járműben ketten utaztak, őket a mentők ellátták. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták. (Fotók: Badacsonytomaj HTP)

Menet közben gyulladt ki egy személygépkocsi Szentkirályszabadja közelében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet, ezt követően elvontatták a kiégett vázat az úttestről. A forgalmi akadály megszüntetését követően a forgalomkorlátozás megszűnt az érintett útszakaszon. (Fotók: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy és a Veszprém HTP beavatkozó állománya)


 

Kapcsolódó képek:

Felborult traktor, kigyulladt autó Felborult traktor, kigyulladt autó Felborult traktor, kigyulladt autó
>>> További képek a galériában <<<