Hírek


Húsz csapat, csaknem háromszáz versenyző, egy veszprémi bronzérem
2019. október 07. 14:31
Húsz csapat mérte össze erejét és tudását október 3-án a Kaposvár Aréna Sportközpontban, a BM OKF idei Országos Atlétikai Bajnokságán, amelynek immár tizedik alkalommal volt házigazdája a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Négyfős csapattal Veszprém megye is képviseltette magát a pontszerző versenyen.

Nagy volt a nyüzsgés a Kaposvár Aréna környékén csütörtök reggel, sorban érkeztek az atléták és a kísérők, zajlott a nevezés. A már sokszorosan visszatérő, tapasztalt kollégák mellett szép számban jöttek a megméretésre a nemrég felszerelt fiatal versenyzők is. A megnyitóhoz a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, tizenhét megyei igazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság összesen 296 versenyzője sorakozott fel.
 
Házigazdaként Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a csapatokat. A tábornok kiemelte, nagy büszkeséggel tölti el, hogy ismét a megye adhat otthont az országos eseménynek. Őt követően Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója is örömét fejezte ki, hogy ismét itt rendezik meg a szervezők ezt a rangos bajnokságot. Hozzátette, reméli, hogy a résztvevők családjukkal is visszatérnek még Kaposvárra.
 
A versenyt Berecz György tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke nyitotta meg. Mint elmondta, jelenleg nagyon szoros a verseny az országos pontszerző bajnokságon, ezért arra buzdította a résztvevőket, hogy minden erejükkel küzdjenek a minél jobb helyezések eléréséért.
 
A szurkolástól hangos atlétikapályán a versenyzők férfi és női kategóriában, hat számban mérték össze erejüket: 100, 400 és 1500 méteres síkfutásban, távolugrásban, súlylökésben és gránáthajításban. A leglátványosabb és legemlékezetesebb erőpróbát a két záró szám, a 4x400 méteres férfi és a 4x200 méteres női váltófutás hozta.
 
A bajnokság végén a díjakat Wéber Antal és Berecz György tűzoltó adta át a helyezetteknek.
 
A versenyen az induló csapatok közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye hódította el a legeredményesebb együttesnek járó kupát Csongrád megye és a főváros előtt. A dobogóról éppen csak lemaradt Somogy megye egysége, őket pedig Győr-Moson-Sopron és Pest megye követte a sorban.

A Veszprém megyei csapat egyetlen érmét, egy bronzot Kardos Gergő  c. tűzoltó őrmester szerezte meg távolugrásban, aki 100 méteres futásban is az előkelő ötödik helyen ért célba.

Veszprém megye további indulói voltak: Bónáné Csapó Erika tűzoltó alezredes (kézigránát dobás), Kempelen Domokos tűzoltó hadnagy (400 méter futás), illetve Ölvegyi Roland tűzoltó hadnagy (1500 méter futás).
 
Az atlétikai versennyel az idei szezon még nem ért véget, hiszen lehet még pontokat gyűjteni a Fekvenyomó Bajnokságon is, ezután pedig kiderül, melyik megye volt a legsportosabb 2019-ben.

Fotó: Kőhalmi Szilvia - Somogy MKI, illetve Veszprém MKI

 

Kapcsolódó képek:

Húsz csapat, csaknem háromszáz versenyző, egy veszprémi bronzérem Húsz csapat, csaknem háromszáz versenyző, egy veszprémi bronzérem Húsz csapat, csaknem háromszáz versenyző, egy veszprémi bronzérem
>>> További képek a galériában <<<