Hírek


Október első hétvégéjén sem unatkoztak a tűzoltók
2019. október 07. 14:11
A műszaki mentések hétvégéje volt október 5-6-a. Balatonszepezden kigyulladt lakóházhoz riasztották a tűzoltókat, a megye több pontjára pedig műszaki mentésekhez kellett vonulni.

Október 5-én, szombaton Badacsonytomajról, Veszprémből és Ajkáról is riasztották a tűzoltókat egy száz négyzetméteres ikerház felújítás alatt álló lakrészéhez, melynek teljes terjedelmében égett a tetőszerkezete. Az egységek egy darab 11,5 kilogrammos propán-bután gázpalackot hoztak ki sértetlenül az ingatlanból és a lángokat három vízsugárral oltották el. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult. A tűzeset során senki sem sérült meg. (Fotók: Bakony KMSz)

A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók a város Nike körútjára vonultak, ahol egy fenyőfa több ága leszakadt, és a gyalogosforgalmat veszélyeztette. Motoros láncfűrésszel avatkozott be az egység.

A 8-as főút litéri elágazójánál egy személyautó árokba hajtott. A veszprémi hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű áramtalanítását. A kocsiban utazó két emberhez mentők is érkeztek.

A badacsonytomaji hivatásosok mellett a kővágóörsi önkéntesek vonultak Kékkút külterületére, ahol egy oldalára dőlt személygépkocsi akadályozta a forgalmat. A járműben utazó emberhez mentőt is riasztottak, aki az egység segítségével önerejéből ki tudott szállni a kocsiból. A tűzoltók áramtalanították, kerekeire állították a járművet, majd lehúzták az úttestről.

Királyszentistván közelében egy személygépkocsi elhagyta az útpályát. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A kocsiban ülő két személyhez mentők érkeztek.

Vasárnap, október 6-án a zirci önkormányzati tűzoltók a város Deák Ferenc utcájában egy nagyméretű fa ágát távolították el, ami a gyalogosokat veszélyeztette.

Az ajkai hivatásos egység egy Kislődnél árokba hajtott személyautó mentéséhez vonult. Az autóban két személy tartózkodott, nem sérültek meg az eset során. A tűzoltók kihúzták az árokból a járművet, amivel aztán tovább tudtak haladni a benne ülők.


 

Kapcsolódó képek:

Október első hétvégéjén sem unatkoztak a tűzoltók Október első hétvégéjén sem unatkoztak a tűzoltók Október első hétvégéjén sem unatkoztak a tűzoltók