Hírek


Szeméttűz, túra- és közlekedési balesetek
2019. október 14. 14:35
Hétvégén változatos esetekben kellett megyénk tűzoltóinak helytállni. Berhidán szemét égett egy pincében, a Badacsonyon egy túrázó járt pórul, Papkeszi környékén egy autó borult fel, Csopak közelében pedig egy motorkerékpár gyulladt ki.

Berhida Ősi utcájában egy lakatlan épülethez riasztották október 12-én, szombaton a tűzoltókat, ahonnan füstöt láttak felszállni. Az épület pincéjében tíz négyzetméteren gyulladt meg a szemét. A pétfürdői és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók egy vízsugárral kezdték meg az oltást, majd hőkamerával átvizsgálták az ingatlant emberek után kutatva. A korábban balesetveszélyesnek minősített, omlásveszélyes épületben nem találtak senkit. Az egységek az épületet átszellőztették. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók Badacsonytördemic külterületén segítettek egy bajba jutott túrázónak. A tűzoltók a Kisfaludy-kilátótól hoztak le board hordágy segítségével egy pórul járt embert, majd átadták a mentőknek.

Október 13-án, vasárnap a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók kanyarban kisodródott és felborult autóhoz vonultak Papkeszi külterületére, a 710-es útra. A tetejére borult autó áramtalanítását az egység csak a helyszínelést követően, a jármű kerekeire való visszafordítása után tudták csak elvégezni. Az autóban utazó két emberhez a mentőket is a helyszínre riasztották. A balesetben érintett jármű nem képezett forgalmi akadályt.

Csopak közelében, a 73-as főúton egy motorkerékpáros elesett, járműve kigyulladt. A helyszínen tartózkodók megkezdték a motor oltását az egység kiérkezéséig. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, aminek vezetőjéhez a mentőszolgálat munkatársai is a helyszínre érkeztek. A főút érintett szakaszán a mentés idején forgalomkorlátozás volt érvényben.