Hírek


Kigyulladt egy autó a kompon, egy utas a vízbe ugrott
2019. november 07. 09:21
Ezzel az alapszituációval kezdődött egy mentési és tűzoltási gyakorlat november hatodikán, szerdán a Kossuth komp fedélzetén, Tihany és Szántód között a Balaton vizén. A katasztrófavédelem az érintett társszervekkel és mentőcsoportokkal végezte a gyakorlatban elképzelt káreset felszámolását.

A veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók mellett a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók, a hajózási társaság szakemberei, a zánkai polgárőrök, a vízimentők és a Balaton mentőcsoport együttes munkájával végezték az egységek a mentést és tűzoltást.

A komp fedélzetén a feltételezés szerint egy autó motortere kapott lángra, egy utas pedig a tűz láttán pánikba esett és a vízbe vetette magát. A vízből mentést a mentőcsoport, az autó oltását a hajó személyzete kezdte meg, a kikötést követően pedig a tűzoltók is a fedélzetre érkeztek.

A gyakorlat célja az volt, hogy az érintett szervezetek, társszervek összehangolt és hatékony munkáját elősegítse. A meglehetősen extrém körülmények között is egymást erősítve, kiegészítve tudjanak együtt dolgozni, amennyiben ilyen káresemény következik be.

 

Fotók: Csondor Henrietta tű. hdgy 


 

Kapcsolódó képek:

Kigyulladt egy autó a kompon, egy utas a vízbe ugrott Kigyulladt egy autó a kompon, egy utas a vízbe ugrott Kigyulladt egy autó a kompon, egy utas a vízbe ugrott
>>> További képek a galériában <<<