Hírek


Hét közepéig rengeteg riasztása volt a tűzoltóknak
2019. november 07. 14:43
Hétfőn jobbára műszaki mentésekhez, kedden és szerdán már tüzekhez is vonultak a tűzoltók. A fűtési szezonnal és a szabad területi tüzekkel összefüggésben folyamatosan vannak káresetek, és a balesetek száma sem csökken.

A hét első napján a pétfürdői hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi mobil labor is vonult egy pétfürdői cég telephelyére, aminek parkolójában egy tartálykocsi sofőrje az üres tartályban rekedt. A kamion vezetője a töltésre váró, üres tartályú kamion tartályát szerette volna kitörölni, mert az vizes volt, és nem tudott onnan kimászni. Az egység egy dugólétra segítségével segítette kimászni, majd a mentők megvizsgálták.

A balatonfűzfői és a veszprémi hivatásos egységek a 8-as és a 72-es út kereszteződésében lévő balesethez vonultak. Egy személygépkocsi letért az úttestről és felborult a litéri lehajtó közelében. Az esethez a veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. A kocsiban ketten utaztak, ők saját erejükből elhagyták az autót, de a baleset következtében könnyű sérülést szenvedtek, ezért a mentők kórházba szállították őket. 

Kedden a badacsonytomaji hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltókat Tapolca Kossuth Lajos utcájába riasztották, ahol két személygépkocsi ütközött. A tűzoltók áramtalanították a járműveket. A két autóban összesen hárman utaztak, egy embert a mentők kórházba szállítottak. A helyszínelés és műszaki mentés idején fél útpályán haladt a forgalom.

Pétfürdő hivatásos tűzoltói érkeztek ki egy pétfürdői esethez. A település Berhidai utcájában tűzhelyen felejtett étel füstölt. Az egységek az ételt eltávolították a tűzhelyről, és átszellőztették az épületet. Az ingatlanból egy gázpalackot is kihoztak a tűzoltók. Az eset során senki sem sérült meg.

Fennakadt egy autó a vasúti síneken Balatonkenesén, a Csittényhegy megállóhely előtti szakaszon. A gépkocsi vezetője próbált jelezni az érkező vonatnak, de a szerelvény elsodorta őt és nekihajtott a síneken veszteglő kocsinak. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót és segítettek leemelni a mozdony ütközőjéről az oda fennakadt kocsit, majd a peronra vontatták a roncsot, hogy megszüntessék a forgalmi akadályt. Az eset során egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A vonaton huszonöt ember utazott, nem sérültek meg a balesetben. A vasúttársaság vonatpótló autóbusszal gondoskodott továbbutaztatásukról. A műszaki mentést követően helyreállt a vasúti forgalom az érintett pályaszakaszon. (Fotó: Csondor Henrietta tű. hdgy)

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül hatvan négyzetméter alapterületű vendéglátóhely és annak terasza kedd este a balatonfüredi Zákonyi Ferenc utcában. A tűzhöz a veszprémi hivatásos és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik közös erővel, több oldalról támadva, három vízsugárral oltották el a lángokat, ami a szomszédos épületet és egy közelben parkoló autót is veszélyeztetett. Az eset során senki sem sérült meg. Az egységek kettő darab 11,5 kilogrammos, valamint három darab 38 kilogrammos propán-bután gázpalackot is kihoztak az épületből, amelyeket visszahűtöttek. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le. (Fotók: Veszprémi HTP, ill. Balatonfüred ÖTP)

November hatodikán, Taliándörögd külterületén fának csapódott egy személyautó. A baleset következtében a járműbe egy ember beszorult, akit az ajkai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki, őt a mentők kórházba szállították. Az egység ezt követően áramtalanította a gépkocsit. A műszaki mentésben részt vettek a taliándörögdi önkéntes tűzoltók is. A munkálatok idején az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom. (Fotók: Ajkai HTP)

Egy napraforgót szállító kamion és egy személyautó ütközött Devecserben, a Sümegi úton. Az ütközést követően a személyautó árokba került. A balesethez az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket, kivontatták az autót az árokból, majd félrevontatták, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben senki sem sérült meg. Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom a műszaki mentés idején. (Fotók: Ajkai HTP)

Kigyulladt egy tizenöt négyzetméter alapterületű melléképület Veszprémben, a Jutasi úton. A tűzesethez riasztott veszprémi hivatásos tűzoltók három vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. Az épületben ketten tartózkodtak, egyiküket a mentők kórházba szállították. A másik embert a szomszédos épületben helyezték el.


 

Kapcsolódó képek:

Hét közepéig rengeteg riasztása volt a tűzoltóknak Hét közepéig rengeteg riasztása volt a tűzoltóknak Hét közepéig rengeteg riasztása volt a tűzoltóknak
>>> További képek a galériában <<<