Hírek


Hatásos volt a kampány
2019. augusztus 14. 14:20

Végéhez közeledik a katasztrófavédelem idei társadalmi célú reklámkampányának aktív szakasza, amellyel a fűtési szezonon kívüli kéményellenőrzések számát kívánja növelni a szervezet a szolgáltatást önkéntesen igénylő lakosok körében. Az első adatok azt mutatják, hogy már júliusban érezhetően megemelkedett a kéménytisztítást és -ellenőrzést célzó időpont-egyeztetések száma, és ez a tendencia augusztus első két hetében sem változott.

A sajtó előtt mutatkozott be a mobil labor
2019. augusztus 14. 12:24

A katasztrófavédelmi mobil labor (KML) a katasztrófavédelem beavatkozó járműve, amely veszélyes anyagok kimutatására alkalmas eszközökkel rendelkezik, ezeket kifejezetten ezen eszközök használatára felkészített, képzett szakemberek kezelnek és működtetnek. A sajtó képviselői számára augusztus tizenharmadikán mutatkozott be a veszprémi mobil labor jármű.

Balatonalmádiban mozdony gyulladt ki, Eplény közelében négy autó ment egymásba
2019. augusztus 13. 14:24

Augusztus tizenkettedikén délelőtt egy mozdonytűz, este egy négyes karambol miatt riasztották a tűzoltókat Veszprém megyében. Balatonedericsen pedig teherautóba csúszott személyautót kellett menteni.

Eloltották a lángokat a hulladéklerakóban
2019. augusztus 13. 13:32

A királyszentistváni hulladéklerakóban augusztus tizedikén, szombaton keletkezett tűz. Csaknem ezer négyzetméteren mintegy tizenkétezer köbméter bála lángolt. A tüzet négy megyéből érkezett tizennyolc tűzoltóegység fékezte meg összehangolt, kitartó munkával, a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

Folytatódik a szúnyoggyérítés
2019. augusztus 12. 16:25

Az elmúlt hetekben átlagos mértékű volt a szúnyogártalom, ezért kevesebb helyen kellett beavatkozniuk a szakembereknek. A következő napokban a kiemelt turisztikai régiókban, a Balatonnál, a Tisza-tónál és a Velencei-tó menti településeken, továbbá Bács-Kiskun, Csongrád és Zala megyében, Szolnok térségében, Budapesten és a Csepel-sziget településein fognak fellépni a vérszívók ellen. Részleges földi gyérítés lesz a Dráva mentén, a Dunakanyarban, Debrecenben, Dunaújváros és Komárom térségében, a Szigetközben és a szekszárdi régióban.

Huszonöt munkagép segíti az oltást Királyszentistvánon, veszélyes anyag továbbra sincs az egészségügyi határértéket meghaladó mértékben a levegőben
2019. augusztus 12. 11:19

Másfél napja tartanak az oltási munkálatok a királyszentistváni hulladékfeldolgozóban szombat délután keletkezett tűznél. Jelenleg nyolc egység, huszonöt munkagép dolgozik az oltásnál. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései szerint az egészségügyi határértéket maghaladó mértékben nincsen káros anyag a levegőben.

Még tart az oltás a királyszentistváni hulladékfeldolgozóban
2019. augusztus 11. 15:17

Közel nyolcvan tűzoltó, több megyéből oltja a lángokat a királyszentistváni hulladékfeldolgozóban szombat délután keletkezett tűznél. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végzik a munkájukat, amit három munkagép is segít.

Autóra dőlt egy fa, vízgyűjtő aknába esett egy kutya pénteken
2019. augusztus 10. 10:01

Melléképület és egy szalmabála is égett augusztus 10-én, pénteken. A tüzeket a pápai hivatásos tűzoltók oltották el. A balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos egységeket pedig műszaki mentésekhez riasztották.