Hírek


Az ünnepi hétvégén is első a biztonság
2018. augusztus 17. 13:48

Államalapító Szent István ünnepén megyeszerte több olyan tűzijátékot terveznek, amelynek megtartása engedélyhez kötött. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a pirotechnikai eszközök biztonságos telepítését, a biztonsági távolság betartását és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik.

Elismerések az állami ünnep alkalmából
2018. augusztus 17. 11:11

Augusztus tizenhatodikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója belügyminiszteri és főigazgatói elismeréseket adott át a központi szervezet épületében. Tizenhetedikén pedig a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóson került sor elismerések átadására.

Tartósan vízhiányos időszakot hirdetett a belügyminiszter
2018. augusztus 15. 15:13

A belügyminiszter augusztus 15-i kezdőnappal kihirdette az úgynevezett tartósan vízhiányos időszakot. A vízgazdálkodásért felelős tárcavezető ezt a hidrometeorológiai előrejelzések figyelembevételével tette meg. A tartósan vízhiányos időszakban a vízkészletjárulékkal kapcsolatosan speciális szabályok vannak érvényben.

Sok munkát adott a tűzoltóknak a tegnapi esőzés
2018. augusztus 15. 12:52

Kedden a délutáni órákban az ország középső részére lecsapott a meteorológiai szolgálat által előre jelzett vihar, amely Veszprém megyét is jelentős részben érintette.

Baleset Tihanynál
2018. augusztus 15. 07:37

Összeütközött három személygépkocsi a 71-es főút Tihany és Aszófő közötti szakaszán. A balesethez a balatonfüredi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálattól származó információk szerint eset során négyen sérültek meg könnyebben, ők a helyszínen ellátásban részesültek. Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom a beavatkozás ideje alatt.

Augusztus 20-a előtt is gyérítik a szúnyogokat
2018. augusztus 13. 14:19

Ezen a héten több mint háromszáz településen és öt fővárosi kerületben (III., IV., XI., XXI., XXII.) zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. A szakemberek mintegy százezer hektáron terveznek beavatkozni a vérszívók számának csökkentése érdekében.

Heti hírmondó (32. hét)
2018. augusztus 13. 14:16

Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Fejtetőn állt meg
2018. augusztus 10. 07:40

Felborult egy személyautó a Gyulakeszi és Nemesgulács közötti úton. A balesethez a tapolcai önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a műszaki mentési munkálatok során talpra állították, valamint áramtalanították a sérült gépjárművet. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az eset során hárman sérültek meg könnyebben. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben a beavatkozás ideje alatt.