Hírek


Támadott a csendes gyilkos
2018. október 17. 09:30

Tegnap a késő esti órákban szén-monoxid-szivárgás gyanúja miatt riasztották a mentők a pápai hivatásos tűzoltókat Pápára, egy Táncsics Mihály utcai ingatlanba. Mivel a lakásban az egység kimutatta a mérgező gáz jelenlétét, ezért megtiltották a meghibásodott kazán és a kémény használatát. A mentők három embernél állapították meg szén-monoxid mérgezés gyanúját, így őket kórházba szállították. A családi házban nem volt szén-monoxid-érzékelő berendezés.

Itt a fűtési szezon, legyenek óvatosak!
2018. október 16. 13:14

Október 15-e a fűtési szezon első napja. Voltak ugyan, akik a szeptemberi hűvösebb napokon, és az elmúlt napok hidegebb éjszakáin már fűteni kezdtek, tegnaptól hivatalosan is melegek otthonaink fűtőtestjei. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyeket rejtenek az őszi-téli hideg hónapok. A tavaszig tartó időszakban érdemes figyelemmel lenni néhány alapvető tudnivalóra, és betartani a biztonságos működéshez szükséges szabályokat, mert ezek eredményeképpen nemcsak a kéménytüzek, de a szén-monoxid mérgezések is elkerülhetők.

Ne gyújtsa! Gyűjtse! - Szelektív hulladékgyűjtés és tudatos életvitel a megelőzés záloga
2018. október 16. 09:52

Egy hónappal ezelőtt, szeptember 12-én vette kezdetét a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. „NE GYÚJTSA! GYŰJTSE!” elnevezésű közös kampánya. A programra azért van szükség, mert a háztartási hulladék kezelésének problémái és az emberi életeket is követelő szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek az eddigieknél is erőteljesebb fellépést sürgetnek.

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte a Tótvázsonyi ÖTE
2018. október 16. 08:58

Húsz évvel ezelőtt, tizenkét fővel alakult meg Tótvázsony önkéntes tűzoltó egyesülete. A megalakítás apropója egy, a községben 1997-ben bekövetkezett tűzeset volt.

Végső búcsú dr. Száray Zoltán ny. tűzoltó altábornagytól
2018. október 15. 13:33

Életének hetvennegyedik évében, türelemmel viselt, hosszantartó súlyos betegség következtében otthonában elhunyt dr. Száray Zoltán nyugállományú tűzoltó altábornagy. Hamvasztás utáni búcsúztatása október 18-án, 14 órakor lesz az Óbudai Temető szóróparcellájában.

Pályaorientációs napon tartottak bemutatót a balatonfűzfői tűzoltók
2018. október 15. 13:10

A Vörösberényi Általános Iskola október 13-án megrendezett pályaorientációs napján tartottak bemutatót a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók.

Baleset a 8-as főúton, Veszprém határában
2018. október 15. 13:03

Két autó ütközött össze ma, pár perccel dél előtt a 8-as számú főút 48. kilométerénél, Veszprém határában.

A tegnap délután baleseti krónikája
2018. október 13. 08:21

Két balesethez riasztották tegnap a megye tűzoltóit.