Hírek


Lezárult az ifjúsági verseny internetes fordulója
2017. március 24. 13:18

A 201/2017-es tanév felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági versenyének első, internetes fordulója 2017. március 23-án lezárult.

Továbbképzésen vett részt a tűzoltás vezetésére jogosult állomány
2017. március 24. 12:59

A továbbképzésen az év ezen időszakának aktualitásai mellett a főügyeleti tevékenység értékelése, valamint a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok technikai ellátottságának megvitatása is napirendi pontként szerepelt.

Az idén is hatszáz millió forintra pályázhatnak az önkéntesek
2017. március 24. 09:04

A központi költségvetésben a tavalyihoz hasonlóan hatszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből ötszáz millió forintot az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmilliót pedig a mentőszervezetek között osztanak szét. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező egyesületeknek április 24-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Radioaktív anyagot szállító gépjármű balesete – regionális gyakorlatot tartott a KML
2017. március 22. 15:40

Három megye Katasztrófavédelmi Mobil Laborja, valamint a veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vettek részt azon a komplex szituációs begyakorló gyakorlaton, amelyet egy Balatonfűzfő mellett található ipartelepen tartottak ma délelőtt.

Szituációs begyakorló gyakorlaton a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók
2017. március 21. 15:09

Egy balatonfűzfői létesítményben tartott szituációs begyakorló gyakorlatot a város hivatásos tűzoltó-parancsnokságának állománya. A feltételezett káresemény egy technológiai meghibásodás okán keletkezett tűzeset volt.

Roncsvágási gyakorlatok több tűzoltóságon
2017. március 21. 15:03

A közúti közlekedési balesetek során jelentkező műszaki mentési munkálatokat gyakorolták a pétfürdői, a balatonfűzfői és a veszprémi hivatásos tűzoltók.

Heti hírmondó (11. hét)
2017. március 20. 13:55

Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Felkészítés – a hatósági osztályok állománya vett részt továbbképzésen
2017. március 17. 12:59

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a három katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának szakemberei számára tartottak továbbképzést Veszprémben.