Hírek


CISM Day Run – Több százan futottak az egyenruhások
2018. február 16. 12:29

A Kolostorok völgyében gyűltek össze a veszprémi fegyveres és rendvédelmi szervezetek tagjai pénteken délelőtt, hogy a 2018 méteres táv lefutásával népszerűsítsék a békét az egyes nemzetek hadseregei között.

Két baleset egy nap alatt
2018. február 15. 15:21

Két kisebb közúti közlekedési baleset is történt a megyében csütörtökön, amelyeknél tűzoltói beavatkozásra volt szükség.

A tüzek negyede elektromos tűz
2018. február 15. 11:03

Napjainkban rengeteg elektronikai berendezés vesz minket körül, és számuk egyre csak nő. Az újszerű technológiák megjelenésével az áramforrásokat hosszú ideig, sokszor megszakítás nélkül használjuk, emiatt az elektromos tüzek száma is megnövekedhet. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a közösségi, de leginkább lakóépületekben a keletkezett károk csaknem negyedét elektromos tüzek okozzák.

Heti hírmondó (6. hét)
2018. február 13. 09:51

Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Balesettel indult a hét
2018. február 13. 08:14

A szántóföldre hajtott, majd többször megpördült egy gépkocsi a Lovászpatona és Bakonyság közötti úton hétfőn kora délután. A balesethez a pápai hivatásos tűzoltók vonultak, akik a beavatkozás során áramtalanították a járművet, majd az autóban egyedül utazó, súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett sofőr kiemelésénél nyújtottak segítséget a mentőszolgálat munkatársainak.

Kigyulladt egy családi ház Marcaltőn
2018. február 12. 07:50

Tűz ütött ki egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű családi házban szombat délután Marcaltő Fő utcájában.

Tűzeset Dabronyban
2018. február 09. 07:40

Teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméter alapterületű családi ház Dabronyban, a Petőfi Sándor utcában csütörtökön délután.

Jókor jó helyen – szabadnapos tűzoltó avatkozott be
2018. február 08. 10:18

Összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi Veszprémben az Egyetem utca és a József Attila utca kereszteződésében szerdán este. Az autóban csak annak sofőrje utazott, aki a mentőszolgálat tájékoztatása alapján könnyebben megsérült. A busz vezetője és egyetlen utasa sértetlenül vészelte át a balesetet. Az ütközés következtében a személygépkocsi motortere kigyulladt, ám egy a helyszínen tartózkodó, szabadnapos tűzoltó porral oltó készülék segítségével elfojtotta a lángokat, majd áramtalanította a járművet. A műszaki mentéshez a veszprémi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik elvégezték az autóbusz áramtalanítását is, végül felitatták az úttestre kifolyt olajat. Az érintett szakaszt a munkálatok idejére lezárták, a forgalmat elterelték.