Mindent egy oldalon

2016. július 07. 11:08

A kéményseprői közfeladat átvételének napján, július elsején elindult a katasztrófavédelem kéményseprőipari tevékenységét bemutató honlap. Az oldallal célunk a lakosság lehető legszélesebb körének tájékoztatása, a katasztrófavédelem ellátási területén tevékenykedő kéményseprők munkájának közérthető, átlátható bemutatása.

A közvélemény eddig is rendszeresen kapott tájékoztatást a július 1-je után várható változásokról, az eljárási szabályok változásairól, az új kollégák toborzásáról. A kéménysepréssel kapcsolatos tudnivalókat mostantól egy helyen találhatja meg.

A közfeladat ellátása során a kéményseprők legfőbb célja a megelőzés, az emberi élet védelme, a vagyonbiztonság, továbbá a természeti és épített környezet védelme és az energiahatékonyság. A nemrégiben hatályba lépett miniszteri rendelet 2015-t tekinti a kéményseprőipari tevékenység bázisévének, így 2017-ig minden kéménytulajdonos számíthat a kéményseprők megjelenésére.

A kéményseprők munkájukkal életeket menthetnek, ezért fontos lehetővé tenni a kémények ellenőrzését és rendszeres karbantartását, és az általuk feltárt hibákat mihamarabb kijavíttatni.

A honlap az alábbi linken érhető el:

http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/

Fotó: A fotó illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap