Kéményseprők a katasztrófavédelemnél

2016. június 15. 12:16

Ma írják alá munkaszerződésüket a katasztrófavédelem állományába elsőként felvett kéményseprők. Június 15-én összesen ötvenkét, korábban is a kéményseprőiparban dolgozó kéményseprőmester és ügyfélszolgálati munkatárs kerül állományba, akik ettől kezdve a központi és a megyei ellátási csoportok vezetői, csoportvezető-helyettesei és ügyfélszolgálati munkatársai lesznek.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, Kéményseprőipari Igazgatóhelyettesi Szervezet új munkatársai korábban is a szakmában dolgozó, megfelelő iskolai végzettséggel és gyakorlattal rendelkező szakemberek és adminisztratív területen dolgozó kollégák, akik többfordulós kiválasztási eljárás keretében, szigorú orvosi vizsgálat és fizikai erőnléti felmérés során bizonyították alkalmasságukat.

Első munkanapjaikat a fővárosban töltik, széleskörű és szerteágazó képzési programban vesznek részt. Ennek keretében elsajátítják egyfelől a katasztrófavédelem működésével kapcsolatos alapismereteket, az egyes szervezeti egységek feladatait, a belső és külső kapcsolattartás rendjét, a kéményseprési tevékenységgel összefüggő általános tudnivalókat, az üzemeltetés eljárási szabályait, az általuk vezetett megye területi specifikációit, másfelől átesnek a kötelező munka- és tűzvédelmi, valamint adatvédelmi képzéseken, illetve megtanulják a napi munkavégzéshez szükséges iratkezelési és bizonylatolási szabályokat is.

A budapesti képzést követően, június utolsó hetében ismerkednek meg tényleges munkahelyükkel. Az utolsó hét feladata ugyanis az ügyfélszolgálati pontok felkészültségének ellenőrzése. Ekkor veszik át a saját és a július 1-jével érkező további 346 fő munkavégzéséhez szükséges eszközöket, berendezéseket. Július 1-jén összesen 414 kéményseprő kezdi meg a munkát.

 
 
Széchenyi 2020 Kohéziós Alap