Vadonatúj kéményseprőipari eszközökkel és szakfelszerelésekkel indul a munka

2016. június 30. 12:17

Július 1-jétől átalakul a kéményseprőipari szolgáltatás: amellett, hogy több mint ezernyolcszáz településen a katasztrófavédelem veszi át, a kéményellenőrzés a holnapi naptól az állampolgárok számára térítésmentes is lesz. A tevékenységhez használt technikai eszközöket és szakfelszereléseket a szervezet csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón mutatta be a média képviselőinek.

A hatályos jogszabályok értelmében 2016. július 1-jétől a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve veszi át a kéményseprőipari tevékenységet Magyarország tizenöt megyéjének ezernyolcszázharmincöt településén. A szolgáltatás megkezdését hat hónapon át tartó, mindenre kiterjedő felkészülés előzte meg, ennek része a kéményseprő munkavállalók felvétele, betanítása és továbbképzése, a kéményseprőipari tevékenység hatékony ellátásához szükséges gépjárműpark és technikai eszközök, szakfelszerelések beszerzése, illetve rendszerbe állítása. Mindennek köszönhetően a tevékenység megkezdésekor rögtön egységes arculattal jelennek meg az új kollégák.

A vadonatúj eszközöket és felszereléseket a katasztrófavédelem csütörtök délelőtt sajtótájékoztató keretében mutatta be a média képviselőinek, akik a vadonatúj gépjárművek külső és belső kialakítását, illetve felszereltségét, a kéményseprők téli és nyári egyenruháját, valamint a kéményseprők munkavégzéséhez szükséges valamennyi eszközt megtekinthették, így többek között a gázokat és szivárgási értékeket elemző mérőműszereket, a kéménykamerákat, a tömítő elemeket, a kéményseprők által használt fúrókészleteket és a kéményseprőlapátokat is.

Hajdu Márton tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a sajtótájékoztatón kiemelte, a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve által végzett kéményseprőipari szolgáltatás mindenekelőtt ügyfélbarát és ügyfélközpontú lesz, amely a részletes ügyfélértesítésekre és a sokrétű információ-szolgáltatásra is kiterjed.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap